Filtry

Nasze wspaniałe dziewczyny z klas 2JSi 3ES, które kształcą się na kierunkach technik przemysłu mody i technik stylista, wzięły udział w warsztatach w prestiżowej Szkole Artystycznego Projektowania Ubioru.

Zajęcia były częścią dużej imprezy "Zaprojektowani. Krakowskie spotkania z dizajnem" organizowanej przez Krakowskie Szkoły Artystyczne i posłużyły rozwijaniu zainteresowań zawodowych oraz stanowiły

...

20.10 odbył się etap szkolny Olimpiady Języka Angielskiego dla uczniów szkół ponadpodstawowych.

Najwyższe wyniki uzyskały:
Julia Zielińska z 4cs,
Alicja Węgrzyn z 2ls
Daria Hus z 2fs.

Gratulujemy!

Klasy: 1i (technik stylista) oraz 1a(technik żywienia i usług gastronomicznych) odwiedziły Biuro Wystaw Artystycznych, by zapoznać się z twórczością rodzimego artysty, pana Zygmunta Czyża.  Uczniowie interpretowali indywidualnie i grupowo obrazy oraz pracowali twórczo. Był to bardzo cenny czas pracy a jednocześnie relaksu. Oto co daje kontakt ze sztuką.

Ekspozycja niestety niebawem się kończy. Z

...

Już po raz kolejny w bibliotece szkolnej został zorganizowany Światowy Dnia Życzliwości i Pozdrowień. Z tej okazji przygotowano gazetkę z Drzewem Życzliwości, akcje Poczęstuj się uśmiechem i miłym słowem” oraz wystawę twórczości uczniów - prace napisane na konkurs literacki „Wiersz, fraszka opowiadanie, bajka na temat życzliwości”.

Uczniowie odwiedzający bibliotekę byli również częstowani

...

Dzięki uprzejmości pana Jakuba Pałki Dyrektora Gastronomii Hotel Metropolitan**** uczniowie klasy 1Ckierunków Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Technik usług kelnerskich mieli okazję zapoznać się najistotniejszymi zasadami pracy na różnych stanowiskach w hotelu, sali restauracyjnej oraz kuchni.

Za pełną pasji prezentację nt. funkcjonowania baru oraz roli i odpowiedzialności barmana dziękujemy panu

...

W dniu 16 listopada 2023 roku  uczniowie klasy 1ds  uczący się zawodu  technik hotelarstwa  wraz z nauczycielkami, Jolantą Zebzda i Bernadettą Ząbek  mieli  niepowtarzalną okazję odbyć zajęcia praktyczne w luksusowym Grand Hotel Boutique**** w Rzeszowie. Uczniowie dzięki uprzejmości Guest Experience Specialist, Pana Michała Podgórskiego zapoznali się z zasadami funkcjonowania obiektu i zwiedzili: 
-

...

10 listopada 2023 r. w WSPiA klasa druga o kierunku technik hotelarstwa  brała udział w obsłudze konferencji organizowanej przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną w Krakowie.

Zadaniem młodzieży była rejestracja przybyłych gości, czyli przedstawicieli Kuratorium Oświaty w Rzeszowie oraz dyrektorów szkół podstawowych, którzy w tym roku szkolnym będą przeprowadzać w swoich placówkach egzamin

...

W dniach od 07.11. do 10.11. odbyła się niesamowita i inna niż wszystkie do tej pory wycieczka na Islandię. Podróż nasza młodzież zaczęła już o 4 rano by o godzinie 14 znaleźć się w Gdańsku Wrzeszcz.  Lot zgodnie z planem rozpoczął się o godzinie 17.05 by o godzinie 20.00 znaleźć się na niesamowitej, innej niż wszystkie wyspy, czyli na Islandii. Postawionymi busami przyjechali na nocleg oddalony 70 km

...

Znowu nasi uczniowie pokazali że potrafią. Konkurs Powrót do zbóż pradawnych, który odbył się dziś w ZST  w Mielcu zakończył się dla nas podwójnym sukcesem.

I miejsce w kategorii piekarz zdobyły: Łakomy Wiktoria i Leśniak Weronika,
I miejsce w kategorii kucharz zdobyli: Norbert Gniewek i Maksymilian  Bieś. 

Bardzo Wam dziękujemy. Udowodniliście, że nie należy się poddawać, a wiara w siebie może zdziałać

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.