Filtry

Pełne świątecznego nastroju, symboliki oraz kolorów nakrycia wigilijne wyszły spod rąk uczniów klasy 1C, 2gs oraz 4bs.

Tak zaaranżowane stoły na pewno umilą wszystkim czas spędzony w rodzinnej, bożonarodzeniowej atmosferze.

Zapraszamy do galerii.

Uczniowie klasy 1C kierunek Technik usług kelnerskich prezentują i polecają mocno rozgrzewające, pełne zdrowia i witamin herbaty zimowe. Gorące i aromatyczne napoje w sam raz na zimowe i świąteczne wieczory.

Koktajle molekularne to sztuka barmańska na wysokim poziomie w wykonaniu uczniów klasy 2gs kierunek Technik usług kelnerskich oraz klasy 2rs kierunek Kelner.

Zapraszamy do galerii.

Od fizyki nie da się uciec, a nawet nie warto uciekać. Pod hasłem „Fizyka wokół nas” odbyły się kolejne pokazy doświadczeń z fizyki na Uniwersytecie Rzeszowskim, w których licznie uczestniczyli uczniowie naszej szkoły. Wszystko wokół latało, wrzało, parowało, świecił, kręciło się i wszystkim się podobało.

Za interesujące i pełne humoru spotkanie z nauką dziękujemy dr. hab. Wojciechowi Szajnie,

...

W dniu 18.12.2023 roku uczniowie głównie z kierunku technik organizacji turystyki 4DS, 3DSoraz 4ESwraz z opiekunami p. D.Hołub i p. D.Grys polecieli Ryanairem na 2- dniową wycieczkę do Berlina.

Na początku zwiedziliśmy Reichstag - siedzibę niemieckiego Parlamentu i podziwialiśmy panoramę miasta z oszklonej kopuły budynku. Następnie poszliśmy do Bramy Brandenburskiej. Przespacerowaliśmy się słynną

...

W dniu 14 grudnia klasa 5bsoraz część 5csudali się pociągiem na sztuczne lodowisko do MOSiR Dębica. Uczniowie spędzili aktywnie czas, na wspólnej rekreacji. Mieli okazję odpocząć, zintegrować się z kolegami i koleżankami.

Doskonalili swoje umiejętności łyżwiarskie oraz przekazywali je innym osobą które pierwszy raz miały styczność z tym sportem.

Wyjazd na łyżwy był bardzo udany, a każdy wrócił z

...

Przedświąteczna atmosfera sprawiła, że uczniowie z klas II i III Branżowej Szkoły I Stopnia piekli i dekorowali w szkole pierniki, a korzennych zapach, przywołujący najmilsze wspomnienia świąteczne, unosił się wszędzie.

Była to również okazja do ukazania piękna świąt Bożego Narodzenia.

Do II etapu

VII OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU SZKOŁY MODY SZTUKA PRZEOBRAŻEŃ – RZESZÓW 2024
„STROJE BALOWE W LITERATURZE I FILMIE”

zakwalifikowało się 25 uczestników z różnych szkół w Polsce. Gratulujemy!

Życzymy powodzenia w kwietniowym finale konkursu.

Lista zakwalifikowanych uczestników.

Na konkurs wpłynęły prace wykonane różnymi technikami. Komisja konkursowa wyłoniła zwycięzców:

I miejsce Dominika Stec  kl. 2 LS
II miejsce Nadia Staniek kl.1I,  Amelia Szczęch kl. 1J
III miejsce Kinga Magda kl. 2FS,  Viktoria Kustra kl. 2LS

Wyróżnienia: 
Magdalena Sondej kl. 2LS,  Anna Drubka kl. 2LS,  Julia Baran kl. 3ES, Nikola Lelek kl. 3ES

Gratulujemy nagrodzonym i zapraszamy do następnych

...

Dnia 27.11. 2023r. odbył się w naszej szkole I etap (szkolny) Konkursu Wiedzy o Krajach Niemieckiego Obszaru Językowego organizowany w ramach Zimowych Dni Kultury Austriackiej i Języka Niemieckiego przez Bibliotekę Austriackąi Katedrę Filologii Germańskiej Uniwersytetu Rzeszowskiego pod patronatem Konsulatu Austriackiego w Krakowie.

Do finału zakwalifikowało się dwóch uczniów naszej szkoły: Piotr

...

W dniu 12.12.2023 r w Zespole Szkół Gospodarczych, w pracowni hotelarskiej odbyła się impreza tematyczna pod hasłem "Świąteczna herbatka po angielsku". Uczestnikami tego wydarzenia byli uczniowie klas o profilu hotelarskim IV cs, II fs i I d.Głównym celem tego spotkania była praktyczna nauka zawodu związana z przygotowaniem imprez okolicznościowych w obiektach hotelarskich. Korelacja między przedmiotowa

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.