PROGRAM SZKOLENIA
Nazwa szkolenia: Protokół dyplomatyczny i savoir vivre
Cele szkolenia ujęte w kategoriach efektów uczenia się z uwzględnieniem wiedzy, umiejętności |
Przekazanie wiedzy oraz praktycznych umiejętności związanych protokołem dyplomatycznym oraz savoir vivre. |
Czas trwania i sposób organizacji szkolenia |
50 godzin |
Sposób organizacji |
Szkolenie ma charakter zajęć teoretycznych oraz ćwiczeń praktycznych z wykorzystaniem różnorodnych metod szkoleniowych: wykładów, pokazów, ćwiczeń i prezentacji multimedialnych. |
Wymagania wstępne dla uczestników szkolenia |
Brak. |
Plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar, z uwzględnieniem, w miarę potrzeby, części teoretycznej i części praktycznej:
L.P. |
Tematy zajęć edukacyjnych |
Wymiar zajęć edukacyjnych |
Wymiar zajęć – część teoretyczna |
Wymiar zajęć – część praktyczna |
1 |
Elementy protokołu dyplomatycznego |
3 |
3 |
0 |
2 |
Mianowanie i akredytacja |
4 |
2 |
2 |
3 |
Protokół na konferencjach międzynarodowych |
4 |
4 |
0 |
4 |
Przyjęcia dyplomatyczne, służbowe i towarzyskie, organizacja przyjęcia weselnego, bankietu i konferencji |
8 |
4 |
4 |
5 |
Elementy etykiety |
6 |
6 |
0 |
6 |
Kreowanie wizerunku poprzez wygląd |
10 |
8 |
2 |
7 |
Kultura słowa |
2 |
2 |
0 |
8 |
Poprawna komunikacja i korespondencja |
3 |
3 |
|
9 |
Savoir vivre na co dzień |
4 |
4 |
0 |
10 |
Savoir vivre dla hotelarzy i kelnerów, m.in. Różnice kulturowe i zwyczaje religijne gości. |
6 |
4 |
2 |
Razem |
50 |
40 |
10 |
Program został opracowany tak aby zapewnić największy wymiar zajęć praktycznych w formie szkoleniowej – warsztaty – ćwiczenia.
Wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych, przewidziane sprawdziany i egzaminy:
Wykaz literatury:
- autorski skrypt szkoleniowy;
- prezentacja w wersji elektronicznej i papierowej.
Wykaz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych:
- notatnik min. A5;
- długopis;
- teczka min. A4;
- pendrive min. 8 GB.
Przewidziane sprawdziany i egzaminy:
- pre i post test wiedzy
- egzamin wewnętrzny
- ankieta oceniająca szkolenie
Podpis przedstawiciela Zespołu Szkół Gospodarczych
Spytka Ligęzy 12
35-055 Rzeszów
………………………………………………….
Podpis przedstawiciela wykonawcy: HR Center Marta Majcher
Błażowa Górna 144
36-030 Błażowa
…………………………………………………
- Programu dla poszczególnych kursów zawierającego minimalny zakres tematyczny określony w załączniku nr 1 do niniejszej umowy. Program kursu musi zawierać:
- Nazwę i zakres kursu;
- Czas trwania i sposób organizacji;
- Wymiar godzin szkoleniowych z uwzględnieniem części teoretycznej i praktycznej;
- Cel kursu;
- Wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych;
- Przewidziane sprawdziany i egzaminy.
- Harmonogramu realizacji poszczególnych kursów, zawierającego minimalny zakres godzinowy dla danego kursu określony w załączniku nr 1 do niniejszej umowy. Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego, pisemnego informowania Zamawiającego o wszelkich zmianach w harmonogramach poszczególnych kursów. Zamawiający dopuszcza zmianę harmonogramu, jednak każda zmiana wymaga pisemnej akceptacji dyrektora lub wicedyrektora danego zespołu szkół.
- Kopii polisy ubezpieczeniowej wraz z listą osób ubezpieczonych najpóźniej w dniu rozpoczęcia zajęć.
- Dokumenty określone w ust. 1 pkt. 1–2 muszą być podpisane przez Wykonawcę oraz właściwych dyrektorów lub wicedyrektorów zespołów szkół, których uczniowie będą uczestniczyli w określonych kursach i przedłożone Zamawiającemu w terminie do 10 dni roboczych od dnia podpisania niniejszej umowy.
HARMONOGRAM SZKOLENIA
Nazwa szkolenia: Protokół dyplomatyczny i savoir vivre
Data zajęć |
Tematy zajęć edukacyjnych |
Liczba godzin |
Od |
Do |
7.10.2017 |
Elementy protokołu dyplomatycznego, mianowanie i akredytacja, protokół na konferencjach międzynarodowych. |
8 |
08:00 |
15:00 |
14.10.2017 |
Protokół na konferencjach międzynarodowych, przyjęcia dyplomatyczne, służbowe i towarzyskie, organizacja przyjęcia weselnego, bankietu i konferencji. |
8 |
08:00 |
15:00 |
21.10.2017 |
Przyjęcia dyplomatyczne, służbowe i towarzyskie, organizacja przyjęcia weselnego, bankietu i konferencji, elementy etykiety, kreowanie wizerunku poprzez wygląd. |
8 |
08:00 |
15:00 |
28.10.2017 |
Kreowanie wizerunku poprzez wygląd. |
8 |
08:00 |
15:00 |
4.11.2017 |
Kreowanie wizerunku poprzez wygląd, kultura słowa, poprawna komunikacja i korespondencja, savoir vivre na co dzień. |
8 |
08:00 |
15:00 |
18.11.2017 |
Savoir vivre na co dzień, savoir vivre dla hotelarzy i kelnerów, m.in. Różnice kulturowe i zwyczaje religijne gości. |
8 |
08:00 |
15:00 |
25.11.2017 |
Savoir vivre dla hotelarzy i kelnerów, m.in. Różnice kulturowe i zwyczaje religijne gości. |
2 |
08:00 |
15:00 |
Podpis przedstawiciela Zespołu Szkół Gospodarczych Podpis przedstawiciela wykonawcy: HR Center Marta Majcher
Spytka Ligęzy 12 Błażowa Górna 144
35-055 Rzeszów 36-030 Błażowa
…………………………………………………. ………………………………………………….