Egzamin zawodowy Część praktyczna „d”
1.06.2023 godz. 900 (czwartek)
czas trwania – 150 / 180 / 120 minut [+30 minut]
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
016 150 min. |
40 |
HGT.03 – Technik hotelarstwa – 2 CS - 19 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie PP HGT.11 – Technik usług kelnerskich – 1 Organizacja usług gastronomicznych HGT.12 – Technik żywienia i usług gastronomicznych – 20 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
2 |
003 180 min. |
2 |
PP HGT.07 – Technik przemysłu mody - 3 DS - PP Przygotowanie imprez i usług turystycznych |
3 |
013 120 min. |
17 |
PP MOD.11 – Technik przemysłu mody - 4 GG Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych |
Część praktyczna „d”
1.06.2023 godz. 1300 (czwartek)
czas trwania – 150 minut [+30 minut]
Lp. |
Sala |
L. ucz |
Klasy |
1 |
001 150 min.
|
6 |
PP HGT.06 – Technik hotelarstwa – 5 Realizacja usług w recepcji PP HGT.08 – Technik organizacji turystyki – 1 Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
2.06.2023 godz. 830 (piątek)
czas trwania – 60 minut + [30 min]
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
13 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 29, 30 HGT.03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie 2 CS Nr: 1 - 11 |
2 |
50 |
15 |
HGT.03 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie 2 CS [8] Nr: 12 - 19 MOD.03 Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych e ES [7] Nr: 1 - 7 |
3 |
117 |
13 |
MOD.03 Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych e ES [7] Nr: 8 - 20 |
4 |
204 |
10 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 RS Nr: 5, 9, 10, 13, 14, 18, 22, 23, 24, 28 |
2.06.2023 godz. 1100 (wtorek)
czas trwania – 60 minut + [30 min]
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
50 |
15 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 RS Nr: 30, 31, 32, 36, 39 HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich 3 RS Nr: 2, 3, 6, 11, 12, 20, 21, 26, 27, 29 |
2 |
117 |
13
|
HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich 3 RS Nr: 35, 40 SPC.01 Produkcja wyrobów cukierniczych Nr: 1, 4, 7, 8, 15, 16, 17, 25, 33, 34, 38 |
3 |
204 |
4 |
PP HGT.06 Realizacja usług w recepcji HGT.08 Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych HGT12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych MOD.11 Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych |
Egzamin zawodowy - Część praktyczna „w”
6.06.2023 (wtorek) godz. 8:00
Kelner HGT.01 – 120 min
Sala |
Klasa |
212 (4) |
513101 HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich 3 RS Nr: 3, 6, 11, 35 |
Kucharz HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
213 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 29, 30 HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 RS Nr: 5, 9, 10, 13 |
Cukiernik SPC.01 – 150 min
Sala |
Klasa |
201 (6) |
SPC.01 Produkcja wyrobów cukierniczych 3 RS Nr: 1, 4, 7, 15, 16, 17 |
6.06.2023 (wtorek) godz. 12:00
Kelner HGT.01 – 120 min
Sala |
Klasa |
212 (4) |
513101 HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich 3 RS Nr: 2, 20, 21, 40 |
HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
213 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 RS Nr: 14, 18, 22, 23, 30, 32 |
Egzamin zawodowy - Część praktyczna „w”
6.06.2023 (wtorek) godz. 12:30
Cukiernik SPC.01 – 150 min
Sala |
Klasa |
201 (5 ) |
SPC.01 Produkcja wyrobów cukierniczych 3 RS Nr: 8, 25, 33, 34, 38 |
Egzamin zawodowy - Część praktyczna „w”
6.06.2023 (wtorek) godz. 16:00
HGT.01 – 120 min
Sala |
Klasa |
212 (4) |
513101 HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich 3 RS Nr: 12, 26, 27, 29 |
Kucharz HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
213 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 RS Nr: 24, 28, 31, 36, 39 |
Egzamin zawodowy - Część praktyczna „w”
6.06.2023 r. (wtorek)
czas trwania – 180 minut + [30 min]
Godz.8.00 MOD.03
Sala |
Klasa |
114 (5) |
311941 Technik przemysłu mody MOD.03 Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych 3 ES Nr: 1, 2, 3, 5, 10 |
Godz. 12.30 MOD.03
Sala |
Klasa |
114 (5) |
311941 Technik przemysłu mody MOD.03 Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych 3 ES Nr: 4, 6, 7, 8, 9 |
Egzamin zawodowy - Część praktyczna „w”
7.06.2023 r. (środa)
czas trwania – 180 minut + [30 min]
Godz.8.00 MOD.03
Sala |
Klasa |
114 (5) |
311941 Technik przemysłu mody MOD.03 Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych 3 ES Nr: 11, 12, 13, 14, 20 |
Godz. 12.30 MOD.03
Sala |
Klasa |
114 (5) |
311941 Technik przemysłu mody MOD.03 Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych 3 ES Nr: 15, 16, 17, 18, 19 |
Komunikat dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 28 kwietnia 2023 r. w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający w części pisemnej egzaminu zawodowego w sesji lato 2023
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem elektronicznego systemu przeprowadzania egzaminu zawodowego powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania pomocniczych obliczeń lub rozwiązań na kartach identyfikacyjnych, oraz może mieć kalkulator prosty*.
Komunikat dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 28 kwietnia 2023 r. w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający w części praktycznej egzaminu zawodowego w sesji lato 2023 r.
Każdy zdający w części praktycznej powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz własne przybory, które są wymienione w tabeli poniżej.
Oznaczenie kwalifikacji |
Zdający przynosi na egzamin |
HGT.03 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.06 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.07 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.08 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.11 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, ekierka, temperówka |
HGT.12 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
MOD.11 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
* Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.