Harmonogram egzaminów
Egzamin zawodowy Część praktyczna „d”, 9.01.2024 godz. 900 (wtorek) czas trwania – 120 / 150 / 180 minut [+30 minut]
Lp. |
Sala |
L. ucz |
Klasy |
1. |
016 |
67
150 min |
HGT.12 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 5 AS – 23 zdających 5 BS – 27 zdających 5 CS – 10 zdających ABSOLWENCI – 6 zdających T.12 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 1 zdający |
2. |
24 |
21 180 min |
HGT.07 – Przygotowanie imprez i usług turystycznych 3 DS – 21 zdających |
3. |
001 |
7 180 min |
HGT.07 – Przygotowanie imprez i usług turystycznych 5 FS – 7 zdających |
4. |
23 |
7 150 min |
HGT.11 - Organizacja usług gastronomicznych 5 DS – 7 zdających |
5. |
115 |
18 120 min |
MOD.11 - Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych 5 ES – 17 zdających PP – 1 zdający |
6. |
002 |
8 150 min |
HGT.03 – Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie PP – 8 zdających |
Egzamin zawodowy Część praktyczna „d” , 9.01.2024 godz. 1300 (wtorek) czas trwania – 150 minut [+30 minut]
Lp. |
Sala |
L. ucz |
Klasy |
1. |
118 |
18 |
HGT.08 – Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych 5 FS – 18 zdających |
2. |
102 |
18 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 5 DS – 18 zdających |
3. |
108 |
15 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 5 CS – 15 zdających |
Egzamin zawodowy Część pisemna 10.01.2024 godz. 830 (środa) czas trwania – 60 minut + [30 min]
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
13 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS [numery w dzienniku: 1-13] |
2 |
50 |
16 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS [numery w dzienniku: 14-19, 21-29] |
3 |
51 |
14 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS [numery w dzienniku: 1-8, 10-15] |
4 |
117 |
15 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS [numery w dzienniku: 16-30] |
5 |
204 |
10 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS [numery w dzienniku: 31-32] HGT.07 Przygotowanie imprez i usług turystycznych 3 DS [numery w dzienniku: 1-8] |
Egzamin zawodowy - Część pisemna 10.01.2024 godz. 1100 (środa) czas trwania – 60 minut + [30 min]
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
13 |
HGT.07 Przygotowanie imprez i usług turystycznych 3 DS [numery w dzienniku: 9-21] |
2 |
50 |
15 |
HGT.07 Przygotowanie imprez i usług turystycznych 3 DS [numery w dzienniku: 22-24] HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 5 AS [numery w dzienniku: 1-12] |
3 |
51 |
16 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 5 AS [numery w dzienniku: 13-23] HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 5 BS [numery w dzienniku: 1-4] MOD.03 – 4 ES [numery w dzienniku: 1] |
4 |
117 |
15
|
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 5 BS [numery w dzienniku: 5-19] |
5 |
204 |
10 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 5 BS [numery w dzienniku: 20-27] HGT.06 Realizacja usług w recepcji 5 CS [numery w dzienniku: 2-3] |
Egzamin zawodowy - Część pisemna 10.01.2024 godz. 1330 (środa) czas trwania – 60 minut + [30 min]
p. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
13 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 5 CS HGT.06 Realizacja usług w recepcji 5 CS [numery w dzienniku: 1, 4-15] |
2 |
50 |
16 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 5 CS [numery w dzienniku: 16-25] HGT.06 Realizacja usług w recepcji 5 DS [numery w dzienniku: 1-6] |
3 |
51 |
16 |
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 5 DS HGT.11 Organizacja usług gastronomicznych 5 DS [numery w dzienniku: 6-20] PP - HGT.02 – 2 zdających |
4 |
117 |
15
|
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 5 DS HGT.11 Organizacja usług gastronomicznych 5 DS [numery w dzienniku: 21-25] MOD.11 Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych 5 ES [numery w dzienniku: 1-10] |
5 |
204 |
10 |
MOD.11 Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych 5 ES [numery w dzienniku: 11-15, 17] HGT.08 – Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych 5 FS [numery w dzienniku: 1-3] PP - HGT.01 – 1 zdający - absolwent |
Egzamin zawodowy - Część pisemna 11.01.2024 godz. 830 (czwartek) czas trwania – 60 minut + [30 min]
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1. |
50 |
15 |
HGT.08 – Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych 5 FS [numery w dzienniku: 4-18] |
2. |
51 |
1 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS [9] |
Egzamin zawodowy - Część praktyczna „w”,11.01.2024 (czwartek)
Godz.8:00 Technik usług kelnerskich HGT.01 – 120 min
Sala |
Klasa |
212 (3) |
513102 HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich 3 DS Numery w dzienniku: [12], [13], [14] |
Godz.8:00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
201 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Numery w dzienniku: [1], [3], [6], [7], [14], [17] |
213 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Numery w dzienniku: [4], [12], [19], [21], [27], [28] |
Godz.12:00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
201 (6)
|
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Numery w dzienniku: [22], [23], [25], [26], [29], [30] |
212 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Numery w dzienniku: [18], [2], [3], [5], [6] |
213 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Numery w dzienniku: [14], [15], [17], [20], [21], [22] |
Godz. 16.00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
201 (5)
|
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Numery w dzienniku: [2], [5], [8], [9], [10], [11] |
212 (5)
|
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Numery w dzienniku: [13], [15], [16], [18], [24] |
213 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Numery w dzienniku: [1], [7], [10], [12], [19], [27] |
Egzamin zawodowy - Część praktyczna „w”, 12.01.2023 (piątek)
Godz.8:00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
212 (4)
|
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Numery w dzienniku: [23], [24], [25], [26] |
213 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Numery w dzienniku: [4], [8], [9], [11], [13], [16] |
Godz.12:00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
213 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Numery w dzienniku: [28], [29], [30], [31], [32] |
Materiały i przybory pomocnicze
Komunikat dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 6 grudnia 2023 r. w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający w części pisemnej egzaminu zawodowego
w sesji zima 2024
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem elektronicznego systemu przeprowadzania egzaminu zawodowego powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania pomocniczych obliczeń lub rozwiązań na kartach identyfikacyjnych, oraz może mieć kalkulator prosty*.
Komunikat dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 6 grudnia 2023 r. w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający w części praktycznej egzaminu zawodowego
w sesji zima 2024 r.
Każdy zdający w części praktycznej powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz własne przybory, które są wymienione w tabeli poniżej.
Oznaczenie kwalifikacji |
Zdający przynosi na egzamin |
HGT.03 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.06 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.07 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.08 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.11 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, ekierka, temperówka |
HGT.12 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
MOD.11 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
* Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.