W dniu 2 czerwca odbyła się jubileuszowa, X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem był Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbył się Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku. Konkurs organizowany był przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie. Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej była przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne. Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki były: filet z miętusa oraz jogurt naturalny. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: udziec z sarny oraz borowik
Nasi uczniowie Krzysztof Kowalski oraz Filip Ziemiński przygotowani przez Panią B.Łuka w tej trudnej rywalizacji zdobyli wyróżnienie. Gratulujemy, życzymy dalszych sukcesów i zapraszamy do galerii.