W dniu 2 czerwca odbyła się jubileuszowa, X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem był Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbył się Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku. Konkurs organizowany był przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie. Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej była przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne. Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki były: filet z miętusa oraz jogurt naturalny. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: udziec z sarny oraz borowik
Nasi uczniowie Krzysztof Kowalski oraz Filip Ziemiński przygotowani przez Panią B.Łuka w tej trudnej rywalizacji zdobyli wyróżnienie. Gratulujemy, życzymy dalszych sukcesów i zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.