Dzięki uprzejmości pana Jakuba Pałki Dyrektora Gastronomii Hotel Metropolitan**** uczniowie klasy 1C kierunków Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Technik usług kelnerskich mieli okazję zapoznać się najistotniejszymi zasadami pracy na różnych stanowiskach w hotelu, sali restauracyjnej oraz kuchni.

Za pełną pasji prezentację nt. funkcjonowania baru oraz roli i odpowiedzialności barmana dziękujemy panu Krystianowi Filipowi kierownikowi sali. W tajniki pracy zespołowej na kuchni wprowadzał pan Michał Ziaja szef kuchni. Proces przygotowania i wypieku prawdziwej neapolitańskiej pizzy przedstawił pan Bartłomiej Wrona zastępca szefa kuchni. Bazę noclegową zwiedziliśmy dzięki uprzejmości pana Krzysztofa Grzybka kierownika recepcji.

Wszystkim serdecznie dziękujemy za gościnność. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.