Światowy Dzień Chleba obchodzimy 16 października każdego roku. Klasa 3rs chciała przypomnieć o znaczeniu chleba i szacunku dla niego. Proces pieczenia chleba na zakwasie wymaga czasu i cierpliwości.

Sporządzone przez uczniów ciasta po kilku godzinach wyrastania, trafiły do piekarników, a finalnie w postaci bochenków na stół do degustacji. Był to m.in. chleb ziołowy, chleb śródziemnomorski i chleb jogurtowy. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.