Filtry

Czwartek – 07.04.22
9:15 – zbiórka wszystkich klas pod kościołem pw. św. Wojciecha i Stanisława – kościół Farny w Rzeszowie.
9:30 – 11:00 – konferencja rekolekcyjna z Adoracją, możliwość skorzystania z sakramentu pojednania. Powrót do szkoły.
11:35 – rozpoczęcie 6 lekcji z ZSG (lekcje skrócone po 35 minut).

Piątek – 08.04.2022
9:15 – zbiórka wszystkich klas pod kościołem pw. św. Wojciecha i

...

Biblioteka szkolna zaprasza do wzięcia udziału w Ogólnopolskim konkursie poświęconym Janowi Kilińskiemu "Zwykli ludzie wielkimi bohaterami", którego organizatorem jest Technikum nr 5 im. Jana Kilińskiego i Branżowa Szkoła I Stopnia nr 5 im. Jana Kilińskiego w Zespole Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu.

Konkurs organizowany jest w 3 kategoriach:
1. Literacka
2. Muzyczno-literacka na wiersz lub

...

Zapraszamy uczennice i uczniów klas I, II i III do udziału w cyklicznym konkursie kulinarnym "Smaki Podkarpacia".
Konkurs odbędzie się 12.04.2022 r. o godzinie 9:00 w sali 201.

Zadaniem uczestników jest przygotowanie najsmaczniejszego żurku wielkanocnego.

Dla każdego uczestnika przewidziana jest nagroda. Regulamin konkursu dostępny u organizatorek:  p. Bożeny  Kołodziej i p. Danuty Ławniczak.

XX Jubileuszowa Zbiórka Żywności Tak. Pomagam! odbyła się w dniach 25, 26 marca 2022 w sklepie Biedronka przy ul. Okulickiego. Opiekę nad wolontariuszami sprawowały D. Socha, D. Grys, siostra B. Pikula, i M. Cios.

Wolontariusze ZSG zbierali artykuły spożywcze o długim terminie ważności, środki czystości, higieniczne dla ludzi, którzy znaleźli się w ciężkiej sytuacji, chorych i bezdomnych w Polsce

...

Z wielką radością pragniemy podzielić się informacją, że nasz uczeń Wojciech Konkol (klasa 3 CG), został najlepszym finalistą XXVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. O tytuł laureata będzie mógł zawalczyć jeszcze w przyszłym roku.

Zgodnie z rozporządzeniem ministra i regulaminem olimpiady uczeń zostaje zwolniony z pisemnej części egzaminu zawodowego. Tytuł finalisty daje mu otwartą drogę do

...

22 marca 2022 roku uczniowie klas 3bg, 3as, 2aswraz z nauczycielami wzięli udział w wykładach i warsztatach przeprowadzonych przez pracowników naukowych Uniwersytetu Rzeszowskiego podczas Dnia Technologa Żywności. Warsztaty tematyczne dotyczyły zagadnień związanych z żywnością i żywieniem oraz nowoczesną bazą dydaktyczną uczelni. Uczniowie naszej szkoły mogli poznać walory rzeszowskiej uczelni

...

Z dumą informujemy, że uczennice  technikum przemysłu mody: Gabriela Muszyńska, Kateryna Sierhieieva, Julia Korbecka z kl. 3GG oraz Klaudia Ożga i Agnieszka Kozieja z kl. 4ET wygrały III etap centralny i zostały finalistkami „Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy i Umiejętności z Zakresu Projektowania i Wytwarzania Odzieży”.

Zgodnie z regulaminem olimpiady uczennice zostają zwolnione z teoretycznej

...

Z wielką radością informujemy, że  uczennice: Kinga Dereń i Oliwia Kolano z kl. III es oraz Karolina Pańczak z kl. IV et  zakwalifikowały się do II etapu XXVII edycji konkursu „Mała Pętelka”. Konkurs dla Młodych Krawców i Projektantów im. Małgorzaty Zaręby odbywa się w Zespole Szkół Odzieżowych w Poznaniu.

Kolekcje naszych projektantek prezentujemy w galerii.

W dniach 17-18.03 uczniowie klas 3 fg,3 ds, 3 cs i 4 ftuczestniczyli w wycieczce edukacyjnej do Krosna i okolic realizowanej w ramach projektu  "Uczelnie Szkołom - o finansach z NBP". Tematyką warsztatów było podejmowanie decyzji finansowych, inwestowanie kapitału i obowiązki podatkowe. Potem zdobytą wiedzę wykorzystaliśmy podczas terenowej gry ekonomicznej. Dodatkową atrakcją było zwiedzanie Centrum

...

Grupa 16 uczniów naszej szkoły kształcących się w zawodach technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki oraz technik przemysłu mody przebywa od 6 marca na stażu w ramach programu Erasmus+ w hiszpańskiej Walencji.Nasi uczniowie zdobywają doświadczenie zawodowe w hotelach, zakładach krawieckich i wypożyczalni rowerów. Uczą się języka hiszpańskiego i nawiązują nowe znajomości.

Po pracy

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.