Ogromny sukces – I miejsce w II Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym Junior Culinary Cap!
Krzysztof Kowalski uczeń klasy IV Technikum żywienia i usług gastronomicznych w dniu 6 lutego 2019 r. zajął I miejsce w II Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym Junior Culinary Cap! Obronił I miejsce z 1 lutego 2018 roku. Do konkursów przygotowała go Pani Beata Łuka. Jesteśmy z Was bardzo dumni! Gratulujemy! Życzymy zrealizowania wszystkich planów. Zdobył również Puchar dla Zespołu Szkół Gospodarczych jako najlepszej szkoły gastronomicznej. Dziękujemy!
Organizatorem konkursu jest Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Ośmiu adeptów sztuki kulinarnej tworzyło dania z łososia, soczewicy i pasty bazyliowej. Ich pracę oceniali najlepsi szefowie kuchni z całej Polski. Zapraszamy do galerii.