21 listopada 2018 r. w Poznaniu odbył się finał 14 edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018. Tematem konkursu było danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional. Ogólnopolski konkurs składał się z 3 etapów. 24 października 2018 r. toczyła się rywalizacja w półfinale. Nasi uczniowie Krzysztof Kowalski, Kacper Janik i Filip Ziemiński wywalczyli wyróżnienia w półfinale. Do ostatniego etapu przeszło 10 uczestników, którzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej.

Nasi uczniowie Kacper Janik i Filip Ziemiński wywalczyli wyróżnienia w Finale. Ich zmagania, podczas konkursu były transmitowane na żywo, uczniowie naszej szkoły mogli kibicować i obserwować swoich kolegów w pracy. Podobały się nam wypowiedzi uczniów przy prezentacji potraw. Z dumą i radością obserwowaliśmy profesjonalizm Kacpra i Filipa, docenialiśmy walkę z stresem. Znaleźć się wśród dziesięciu najlepszych Młodych Kreatorów Sztuki Kulinarnej z całej Polski to niemały wyczyn.

Gratulujemy, jesteśmy z Was dumni. Uczniów przygotowała Pani Beata Łuka, dziękujemy i gratulujemy sukcesu. Relacja na żywo jest dostępna na stronie Unilever Food Solutions. Zapraszamy do oglądania i do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.