W dniu 25.04.2024r. W Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie odbył się konkurs kulinarny im. Beaty Łuki Kuchnie innych narodów. W konkursie wzięło udział dziewięciu uczniów z klasy 1-3 Technikum i Szkoły Branżowej: Stanisław Kozak, Oleksandr Antonienkov, Denis Kryvenchuk z klasy 1PS, Dmytro Hlushko, z klasy 2 PS, Katarzyna Czurczak, Katarzyna Hus z klasy 2 AS, Róża Bryk, Patrycja Długosz z klasy 2BS, Norbert Gniewek z klasy 3AS. Zadaniem młodych kucharzy było przygotowanie dania głównego oraz deseru z wcześniej wylosowanych kuchni świata.
Zmagania kulinarne i efekty pracy młodzieży oceniało profesjonalne Jury z najlepszych restauracji w składzie:
Przewodniczący Jury Kamil Tłuczek z restauracji – Patio i Stary Browar Rzeszowski
Grzegorz Bartoszek – Hotel Czarny Potok Resort SPA& Conference
Krzysztof Kowalski – Kozlovna Rzeszów
Jakub Hołota – Kuk Nuk
Agnieszka Kłak – Firma Nestle Polska S. A.