Artykuły archiwalne
Przed Świętami został zorganizowany Konkurs Cukierniczy Zostań cukiernikiem w domu - Moje Świąteczne Ciasto.
Zadaniem było wykonanie ciasta świątecznego o dowolnym kształcie i dowolnej wielkości a następnie przedstawienie swojej pracy w prezentacji Power Point w określonym przez regulamin schemacie. Jury w skład którego wchodzili: dwóch nauczycieli z naszej szkoły, Pedagog szkolny, oraz osoby
Ze względu na zmianę daty ferii zimowych i w związku z tym przesunięcie I semestru do 5.02.2020 r, praktyka zawodowa ( jeden dzień w tygodniu w II semestrze) dla klas: 3BT – kelner, 3FT – technik hotelarstwa, 3GT – technik obsługi turystycznej odbędzie się również w zmienionym terminie:
- Klasa 3BT – kelner ma czwartek wolny od zajęć edukacyjnych, przeznaczony na realizację projektu edukacyjnego
- Poniedziałek 2 EG Grupa I Działalność recepcji - 8.00 – 9,35 Trzeciak sala 64
- Poniedziałek 2 EG Pracownia hotelarska – 9.35 – 12.20 Wołowicz sala 24
- Poniedziałek 2 HG Grupa I Pracownia turystyki – 8.00 – 12.20 G. Wałecki sala 002
- Poniedziałek 2 HG Grupa II Pracownia turystyki – 8.00 – 10.40 J. Kilarska sala 16
- Poniedziałek 2 HG Grupa II Biblioteka – 10.40-11.25
- Poniedziałek 2 HG Grupa II
W związku z Rozporządzeniem Ministra Edukacji z dnia 18 stycznia 2021 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 i art. 30b ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2020 r. poz. 910 i 1378 oraz z 2021 r. poz. 4) oraz rozporządzeniem Ministra
...Drodzy Uczniowie, szanowni Rodzice.
Informujemy, że 18 stycznie 2021 jest dla uczniów dniem wolnym od zajęć dydaktycznych tzw. dyrektorski. W szkole trwają egzaminy z kwalifikacji, nauczyciele wykonują zadania zlecone przez dyrektora szkoły według następującego harmonogramu:
- Zespół humanistyczny godz.8.00-12.00 praca z dokumentacją, samodoskonalenie, sprawozdanie z I półrocza, ocena jakości
W dniu 7 stycznia odbyła się XII Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej online - etap okręgowy.
Tytuł przewodni: „Działania proekologiczne w nowoczesnym hotelarstwie i gastronomii”. Szkołę reprezentowali: Michał Skrobacz z klasy 2EG i Julia Szyszka z klasy 4FT. Gratulujemy!
Dziękuję za pomoc nauczycielom w przygotowaniu - sekretarz Okręgu nr 5 Danuta Richert
Dotyczy egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie:
- Część praktyczna, model d – 11.01.2021 r.
- Część pisemna – 12.01.2020 r.
- Część praktyczna z wykonaniem – 14.01.2021 r., 15.01.2021 r, 18.01.2021 r
Harmonogram znajdziesz tutaj.