Filtry

W dniu 08.01.2018 r. odbyła się w naszej szkole X Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej. Nasza szkoła jako okręg nr 5, gościła 16 szkół z woj. podkarpackiego i lubelskiego, łącznie 32 uczestników. Tytuł przewodni Olimpiady to „Nietypowe obiekty noclegowe”. Uczestnicy rozwiązywali test złożony z 60 pytań w czasie 70 min. oraz 60 pytań w czasie 70 min. Naszą szkołę reprezentowały ucz. Niemiec Magdalena

...

W dniu 4 stycznia 2018 roku w naszej szkole odbył się Etap Okręgowy V Olimpiady Wiedzy o Turystyce. Tematyka wiodąca: Turystyka folklorystyczna – barwy regionu. W Olimpiadzie uczestniczyło w sumie 6 uczestników województwa podkarpackiego m.in. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 ze Stalowej Woli, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 z Krosna i Zespół Szkół Gospodarczych z Rzeszowa.

...

Zdający zgłaszają się na godzinę przed egzaminem z czarnym długopisem oraz z dokumentem potwierdzającym tożsamość. Telefon komórkowy najlepiej pozostawić w domu. Życzymy powodzenia wszystkim zdającym!


10 stycznia 2018 godzina 9.00 środa. Dzień wolny od zajęć dydaktycznych dla Technikum i ZSZ

10 stycznia 2018 godzina 9.00 środa. Czas trwania 150 min. Część praktyczna egzaminu z kwalifikacji, model D

...
  • W dniu 08 stycznia 2018 roku w auli naszej szkoły, odbędzie się etap okręgowy X Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej. Koordynator Pani D. Richert. Godzina stawienia się uczestników II etapu OWH w ZSG Rzeszów: 11.15
  • W dniu 08 stycznia 2018 roku w pracowni technologicznej 213 w godzinach od 12.00 do 13.00 odbędzie się pokaz kuchni molekularnej. Zapraszamy nauczycieli – opiekunów uczestników OWH. Pokaz
...

Uczniowie klas odzieżowych Natalia Janowska z klasy 4FT oraz Artur Fil z klasy 3HT zakwalifikowali się do III Etapu CentralnegoV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy i Umiejętności z Zakresu Projektowania i Wytwarzania Odzieży. II Etap olimpiady odbył się w Wyższej Szkole Technicznej  w Katowicach 4 stycznia 2018 roku.  Jak trudny okazał się test, może świadczyć fakt, że spośród 161 uczestników do kolejnego

...

Podziękowania dla nauczycieli: Pani D. Richert i Pani B. Łukioraz uczennic i uczniów z klasy 3B technika żywienia i usług gastronomicznych i 3H technika hotelarstwa za wyróżniającą pracę, przygotowanie i zrealizowanie prezentacji kulinarnych umiejętności uczniów podczas wojewódzkiej uroczystości wręczenia nauczycielom medali za Długoletnią służbę, Medali Komisji Edukacji Narodowej oraz wręczenia

...

W dniu 20.12.2017 r. uczniowie z klas 1AT, 1CT i 1DT pod opieką Pani Agnieszki Solarskiej uczestniczyli w warsztatach językowych prowadzonych przez Native Speaker’a z Wielkiej Brytanii. Podczas warsztatów pan Ross Mulkern przybliżał tematykę zwyczajów świątecznych w swoim kraju, brytyjskiej Rodziny Królewskiej Monarchii.

Zapraszamy do galerii.

Wigilia na rynku
Nasi uczniowie pod opieką Pani B. Łuki i Pani A. Porada wydali mnóstwo smakowitości: żurek grzybowy, rybę smażoną i pierogi, a na słodko serniki, pierniki i makowce. Dziękujemy i zapraszamy do galerii.


Akademia kulinarna malucha
Wspaniałe warsztaty piernikowe przygotowali uczniowie 2AT pod opieką Pana K. Matłosza. Dziękujemy i zapraszamy do galerii.

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzymy Wiary,co góry przenosi,
Nadziei, która nie gaśnie,
Miłości od Bożej Dzieciny.
Niech magiczny Wigilijny Wieczór ma moc spełniania Marzeń o które warto walczyć,
zyskania Przyjaciół, z którymi warto być,zdobycia wartości, którymi się warto dzielić.
Aby Nowonarodzony Jezus błogosławił Wam w nadchodzącym Nowym Roku
i obdarował zdrowiem, pomyślnością i

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.