Filtry

23 października 2017 roku już po raz trzeci uczniowie pojechali do Krakowa. Chętnych było mnóstwo, a największy autokar mógł pomieścić zaledwie 46 osób! (z klas 2ET, 3BT, 3DT, 3GT, 3AZ, 4GT). Opiekunami grupy byli pani B. Wojnar, pani I. Bialic oraz pan J. Dobosz.

Niezrażeni deszczową aurą uczniowie zwiedzili z przewodnikiem Wzgórze Wawelskie, Kościół św. Piotra i Pawła, Kościół Mariacki,

...

W dniu 19 X 2017r. w piękny, słoneczny dzień uczniowie klas 2ET i 2FT wybrali się wraz z opiekunami panią D. Socha, p.J. Faryniak i p. M. Bełch na wycieczkę do Markowej. Naszym celem było zwiedzanie Muzeum Polaków Ratujących Żydów podczas II wojny światowej im. Rodziny Ulmów oraz Zagrody - Muzeum Wsi Markowa. Po muzeach oprowadzali nas przewodnicy, dzieląc się z nami swoją wiedzą.

Muzeum

...
  1. Serdecznie zapraszamy zainteresowanych uczniów do wzięcia udziału w V Olimpiadzie Wiedzy o Turystyce - etap szkolny odbędzie się w dniu 24 października 2017 roku (wtorek) o godz. 10.40 w sali 31. Informacji udzielają: Pani A.Mikielewicz, Pan G.Wałecki.
  2. Uprzejmie informujemy, że na prośbę nauczycieli wydłużony został termin nadsyłania zgłoszeń do Ogólnopolskiego Konkursu Polonistycznego FRASZKA. Zgłoszenia
...

W dniu 20.10.2017 odbył się w naszej szkole Festiwal Piosenki Patriotycznej i Turystycznej.

  • I miejsce Magdalena Niemiec z kl. 4ET oraz Weronika Kulpa z kl. 3GT
  • II miejsce Michał Długosz z kl. 2AT z zespołem
  • III miejsce Oliwia Żak z kl. 1CT
  • Nagrodę Publiczności otrzymała Barbara Śpiewla z kl. 1DT
  • Tytuł Najbardziej rozśpiewanej klasy w szkole wywalczyła kl. 1ET

W konkursie wystąpiło 61 uczniów

...

W dniu 17 października 2017 uczniowie klasy 2AZ, 3CT, 4BT brali udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez firmę RATIONAL. Szkolenie prowadził szef kuchni restauracji LUKR, Pan Mariusz Nazimek. Uczniowie poznali nowoczesne techniki obróbki cieplnej z wykorzystaniem pieca Self Cooking Center firmy RATIONAL.

Serdecznie dziękujemy za zaproszenie i zapraszamy go galerii.

W piątek, 13 października 2017 r. w godzinach od 11:00 do 12:30 na Targach NATURA FOOD i beECO 2017 w Łodzi uczniowie naszej szkoły: Michał Matwij z klasy 3 BT i Sebastian Rybka z klasy 3 CT zostali nagrodzeni wyróżnieniami w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym dla uczniów szkół gastronomicznych – „Chwyć Byka Za Rogi” (Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego) zorganizowanym przez

...

W dniu 6.10. uczniowie klasy 2FT kształcący się w zawodzie technik obsługi turystycznej, wzięli udział w międzynarodowej konferencji w ramach projektu INTERREG V-A Polska – Słowacja „NOWOCZESNA EDUKACJA BEZ GRANIC OTWIERA OBSZARY WIEJSKIE NA PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ” realizowanego przez Uniwersytet Preszowski i Uniwersytet Rzeszowski. Celem konferencji było ukazanie uczestnikom spojrzenia na potencjał

...

IV edycja ogólnopolskiego konkursu poświęconego Janowi Kilińskiemu "Zwykli ludzie wielkimi bohaterami" odbyła się 29 września 2017 roku we Wrocławiu, w Dniu święta Szkoły nr 5. Organizatorami byli: Technikum nr 5 im. Jana Kilińskiego i Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 5 im. Jana Kilińskiego w Zespole Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu. Celem konkursu było przybliżenie postaci Jana Kilińskiego, wcielanie w

...

Dnia 12 października 2017 r. odbyła się piesza wycieczka integracyjna klasy 1CT, technik żywienia i usług gastronomicznych z wychowawczynią panią Dorotą Grys i opiekunem panią Danuta Sochą. Wszyscy w dobrych nastrojach i przy słonecznej pogodzie zebraliśmy się o godz. 8.45 i wyruszyliśmy w drogę do kręgielni „Galaktyka”. Maszerując, podziwialiśmy zabytki Rzeszowa. Na miejsce dotarliśmy o godz.

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024