Artykuły archiwalne
Spotkanie z Rodzicami uczniów klas pierwszych odbędzie się 9 lipca o godzinie 16.00 w auli szkoły.
Drodzy Maturzyści!
Zdawalność matury w tym roku to 70%. Na 150 zdających zdało 105, zaś 45 zdających nie zdało, ale 32 z nich ma możliwość poprawy w sierpniu 2018.
Gratulujemy sukcesu, a za poprawiających trzymamy kciuki!
Od 1 lipca można składać wnioski o przyznanie wsparcia w ramach programu „Dobry Start”. Dzięki programowi rodzice i opiekunowie – bez względu na dochody – otrzymają raz w roku wsparcie finansowe w wysokości 300 zł, które będą mogli przeznaczyć na zakup m.in. przyborów szkolnych, czy odzieży na nowy rok szkolny. Świadczeniem zostaną objęci wszyscy uczniowie do ukończenia 20 roku życia. W
...W dniu 22 czerwca br. o godz. 10.00 Absolwenci klasy trzeciej Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodach: kucharz i cukiernik zebrali się na arenie, aby wyrazić wdzięczność dyrekcji, wychowawcom, nauczycielom i pracownikom administracyjnym szkoły, i pożegnać koleżanki i kolegów, z którymi przez trzy lata spotykali się na szkolnych korytarzach. W czasie uroczystości Absolwenci złożyli Ślubowanie na Sztandar
...Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie wraz z Radą Rodziców oraz Stowarzyszeniem Przyjaciół i Absolwentów Szkoły serdecznie zapraszają na jubileusz 100- lecia szkoły. Uroczystości jubileuszowe rozpoczną się w dniu 31 maja 2019 roku w godzinach przedpołudniowych.
Program Jubileuszu 100 - lecia
Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie
31 maja
Komunikaty dla maturzystów
Termin ogłaszania wyników egzaminu maturalnego i wydania zdającym świadectw, aneksów oraz informacji o wynikach: 3 lipca 2018 r. Termin matury poprawkowej dla zdających którzy przystąpili do egzaminu maturalnego ze wszystkich przedmiotów obowiązkowych i nie zdali egzaminu tylko z jednego przedmiotu w części ustnej albo w części pisemnej
- Część pisemna – 21 sierpnia 2018 r.
„Polska Smakuje” – to hasło Pikniku Poznaj Dobrą Żywność, który odbywał się w Warszawie na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu, nauczyciel Pani B. Łuka został a zaproszona z grupą 12 uczniów do pracy na stoiskach Stowarzyszenia „Polska Ekologia”. Królowała najlepsza polska żywność; chleby, pierogi, wędliny, ciasta, sery, jogurty, konfitury i powidła, świeże warzywa i owoce, miody i soki. Na
...W dniu 2 czerwca odbyła się jubileuszowa, X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem był Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbył się Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku. Konkurs organizowany był przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i
...