Filtry

Sukces w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym dla Młodzieży „Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych”.

W Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Boguchwale odbył się finał Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla Młodzieży „Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych”.

Nasi uczniowie: Kacper Janik i Hubert Gubernat przygotowywali zestaw: zupa, drugie danie i deser z

...

W XIII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2018 Rzeszów – Jasionka 7-8 grudnia 2018 nasi uczniowie Nikola Gąsior i Albert Lubera zajęli II miejsce.

Serdecznie gratulujemy i dziękujemy za przygotowanie uczniów Pani Beacie Łuka.

W dniu 7 grudnia 2018 roku podczas targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości Ekogala 2018 Stowarzyszenie Polska Ekologia przyznało nagrody Białego Bociana dla Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. Biały bocian jest symbolem stowarzyszenia.

Dziękujemy bardzo Stowarzyszeniu Polska Ekologia za przyznanie w/w nagrody, liczymy na dalszą owocną współpracę. To wielkie wyróżnienie otrzymali

...

EKOGALA 2018 - Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości i XIII Europejski Konkurs Kulinarny EKOGALA 2018 Rzeszów – Jasionka 7 – 8 grudnia 2018 pod patronatem Firmy Prymat i merytorycznym Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników organizowany przez Samorząd Województwa Podkarpackiego i Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie w ramach EKOGALI 2018 już za nami....

Dziękujemy organizatorom z ramienia Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie:

Panu Marcinowi Purgaczowi – Ambasadorowi Marki Podkarpackie Smaki, nauczycielowi przedmiotów zawodowych z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, za organizację konkursu,

Pani Beacie Łuka – kierownikowi warsztatów szkolnych w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, za zorganizowanie stanowisk i zorganizowanie pracy i

...

W dniach 21.11 - 30.11.2018 grupa młodzieży z naszej szkoły (z klas: 3CT, 3ET, 3GT, 4HT, 4ET) przebywała pod opieką pani A.Dynia i pani K. Dziewit w Bielefeld w ramach wymiany młodzieży ze szkołą Carl-Severing-Berufskolleg. Nasi uczniowie wspólnie z grupą niemiecką realizowali projekt: „Tradycyjne potrawy i wypieki z regionu Nadrenii Północnej Westfalii” . W trakcie pracy w kuchni i

...

W dniu 27.11.2018 roku klasy 1AT, 1BT, 1CT i 1AS uczestniczyły w pokazach doświadczeń z fizyki na Uniwersytecie Rzeszowskim przygotowanych i przeprowadzonych przez Pana doktora Wojciecha Szajnę. Tematem przewodnim zajęć było wykorzystanie fizyki w gastronomii. Podczas spotkania uczniowie mogli dowiedzieć się jak przy pomocy fizyki ustalić czy jajko jest świeże czy nie, czy jest ugotowane czy surowe

...

Dzisiaj święto Mikołajkowe w bibliotece mamy,
więc Cię tu serdecznie zapraszamy.
Święty Mikołaj między książkami schowany,
dla każdego prezent ma już zapakowany!

Więc szybko do nas przyjdź - wybierz swój prezent i książki do domu zabierz!

W ramach obchodów 100-lecia Niepodległości uczniowie klas: 2AT, 2BT oraz 2DT uczestniczyli w lekcjach muzealnych nt. "Pan Tadeusz – kształtowanie świadomości narodowej". Zajęcia te odbywały się w zamku Lubomirskich w Łańcucie. Prowadząca omówiła niektóre motywy niepodległościowe pojawiające się w tej przepięknej epopei narodowej.  Zajęcia okazały się niezwykle interesujące, a po prelekcji pani

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.