Filtry

W dniach 20-21 maja uczniowie klas 2fs,1d,1ewraz opiekunami uczestniczyli w wycieczce  krajoznawczej do Niedzicy i Szczawnicy. Piękno regionu górskiego, jakim są Pieniny, a także widniejące w oddali pasmo Tatr Słowackich zachwycało nas już z okien autokaru.

Naszą pienińską przygodę rozpoczęliśmy od podziwiania Zalewu Czorsztyńskiego ze szczytu zapory wodnej w Niedzicy, która dzięki

...

Pierwszy i na pewno najcięższy tydzień w Walencji już za nami. Poznaliśmy opiekunów staży i wreszcie mogliśmy odetchnąć z ulgą, bo wszyscy przywitali nas naprawdę serdecznie.

Wieczory i weekendy przeznaczamy na zwiedzanie. Podziwialiśmy już zabytkową dzielnicę El Carmen, która przyciąga wielu turystów i miłośników historii oraz odwiedziliśmy wiele muzeów, między innymi: Narodowe Muzeum Ceramiki,

...

Spotkanie ze sztuką w Zespole Szkół Gospodarczych po raz szósty, pod patronatem honorowym Prezydenta Miasta Rzeszowa.

Całe wydanie znajdziesz tutaj.

Koktajle i garden party
Propozycje ożywczych koktajli bezalkoholowych idealnych na letnie garden party wg autorskich receptur uczniów klasy 3rskierunek Kelner.

Koktajle i ich tworzenie
Shakerowane, blendowane i miksowane koktajle w wykonaniu uczniów klasy 3rskierunek Kelner. Doskonalenie technik miksologicznych to podstawowy element praktycznej nauki zawodu dla przyszłych kelnerów i barmanów.

...

Aż 4 uczniów klas pierwszych, zostało wyróżnionych w konkursie plastycznym zorganizowanym przez Urząd Miasta Rzeszowa „Pocztówka dla miasta Rzeszowa z okazji 670 urodzin”.

Amelia Stec- 1C
Gabriela Kozak – 1A
Maciej Popek – 1C
Adrian Piętowski – 1D

Dyplomy i nagrody zostały wręczone podczas uroczystych obchodów 20-lecia wejścia Polski do Unii Europejskiej oraz 670. rocznicy lokacji Miasta

...

Kierując się pasją tworzenia i cukierniczym zapędem, klasa 3rs Branżowej Szkoły I Stopnia pod kierunkiem J. Janda przygotowała propozycję wyśmienitych tortów na wyjątkową okazję.

Pod piękną, słodką oprawa ą ciasta kryje się pyszne w smaku wnętrze.

Zapraszamy do galerii.

Cukiernik to wymarzony zawód dla osób, których pasją jest wypiekanie ciast i przygotowywanie deserów. Nasze pracownie cukiernicze wyposażone są w nowoczesny sprzęt, dzięki któremu oprócz umiejętności pieczenia ciast i sporządzania deserów, nauczysz się sztuki dekorowania wyrobów cukierniczych.

Uczniowie klasy 2rs Branżowej Szkoły I Stopnia prezentują swoją kreatywność.

Zapraszamy do galerii.

W tym roku wyruszyliśmy na staż w ramach programu Erasmus+ do słonecznej Walencji. Mieszkamy w samym centrum, blisko sklepów i najważniejszych zabytków miasta. Apartamenty są przestronne, a słońca nie brakuje.

Śniadania, obiady oraz kolacje przygotowujemy sami, ale to dobrze, bo możemy próbować wszystkiego, na co mamy ochotę. Świetnie sobie radzimy i wszystko układa się zgodnie z planem.

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024