Artykuły archiwalne
W dniu 27.02.2019 uczestniczyliśmy w targach edukacyjnych "Od edukacji do pracy" zorganizowanych przez Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 4 w Rzeszowie.
Na naszym stoisku przygotowanym i obsługiwanym przez uczniów klas 1FT, 2CT i 3ET pod opieką p. K. Buraś można było poznać ofertę edukacyjną ZSG na rok szkolny 2019/2020, a także dowiedzieć się "z pierwszej ręki" jak wygląda kształcenie w
...W dniu 8 lutego 2019 roku uczniowie klas 2BT, 3AT, 3BT, 3CT, 3DT uczestniczyli w 26-tym już Seminarium „Wybrane Problemy Chemii” na Wydziale Chemicznym Politechniki Rzeszowskiej, które kierowane jest do uczniów podkarpackich szkół średnich zainteresowanych rozwijaniem i pogłębianiem wiedzy z zakresu współczesnej chemii.
Seminarium podzielono na dwie części – wykładową i laboratoryjną. W ramach
...27.02.2019 uczestniczymy w koncercie muzycznym dla szkół w Filharmonii Podkarpackiej.
28.02.2019 uczestniczymy w spotkaniu informacyjnym na temat zmian w przepisach prawa oświatowego, dotyczących szkolnictwa zawodowego zorganizowanym przez KO Rzeszów.
01.03.2019 Międzynarodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych - audycja przez radiowęzeł, film przygotowany przez zespół historyków.
Uczennica klasy 1AT - Gabriela Janas otrzymała wyróżnienie w Powiatowym Konkursie na plakat : "Jestem OK, Nie Biorę". W tym roku to już XIII edycja tego konkursu organizowanego przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny w Rzeszowie oraz Starostwo Powiatowe w Rzeszowie w ramach Profilaktycznego Programu w Zakresie Przeciwdziałania Uzależnieniom od Alkoholu, Tytoniu i innych Środków
...W dniu 6 lutego 2019 roku na Uniwersytecie Rzeszowskim odbyły się Podkarpackie Targi Edukacyjne „ORIENTATION DAY”, zorganizowane przez Dwujęzyczne Liceum Uniwersyteckie. Na targach nasi uczniowie pod opieką Pani K. Buraś, Pani R. Szajny i Pani D. Buczko prezentowali kierunki kształcenia w naszej szkole.
Bardzo dziękujemy za świetne przygotowanie promocji naszej szkoły i zapraszamy do galerii.
Nauczyciele naszej szkoły p. D. Socha oraz p. D. Grys uczestniczyli w dniu 14 lutego 2019, w obchodach 77 rocznicy powstania Armii Krajowej. Uroczystości poprzedziła Msza Święta w Kościele Świętego Krzyża. W apelu wzięli udział parlamentarzyści, przedstawiciele władz województwa, samorządowcy, kombatanci, reprezentanci służb mundurowych oraz mieszkańcy regionu. List do uczestników uroczystości napisał
...343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych,
512001 Kucharz
Kwalifikacja T06 Sporządzanie potraw i napojów
Część praktyczna z wykonaniem
Zdający zgłaszają się na godzinę przed egzaminem z czarnym długopisem oraz z dokumentem potwierdzającym tożsamość, przeszkoleniem bhp i ważną książeczką zdrowia. Obowiązkowo do kwalifikacji T06 odzież ochronna biała, wyprasowana i czysta. Telefon komórkowy najlepiej
...W dniu 11 lutego 2019 r. rozpoczynamy ferie zimowe. Drodzy uczniowie, życzymy Wam odpoczynku od obowiązków szkolnych, bezpiecznego relaksu w domu i na świeżym powietrzu.
Wracamy do szkoły w dniu 25 lutego 2019 roku.
W dniu 9 lutego 2019 w Hotelu Villa Riviera odbył się wyczekiwany przez tegorocznych maturzystów Bal Studniówkowy. To ważne wydarzenie, na które uczniowie czekają z niecierpliwością i bardzo starannie się do niego przygotowują. Wieczorowe stroje, fryzury, świadczą o szczególnym charakterze tego spotkania. Tradycyjnie, bal rozpoczęli uroczyście maturzyści o godzinie 19.00 i przywitali
...Ogromny sukces – I miejsce w II Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym Junior Culinary Cap!
Krzysztof Kowalski uczeń klasy IV Technikum żywienia i usług gastronomicznych w dniu 6 lutego 2019 r. zajął I miejsce w II Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym Junior Culinary Cap! Obronił I miejsce z 1 lutego 2018 roku. Do konkursów przygotowała go Pani Beata Łuka. Jesteśmy z Was bardzo dumni!