Artykuły archiwalne
Ogólnopolska Zbiórka Żywności Caritas pod hasłem : „Tak, pomagam!”
W dniach 7 i 8 grudnia 2018 r Wolontariusze ZSG z klas 2CT, 1DT, 1FT, 1CT, 3ET, 3AT, 3GT 1BT, 1GT, 1AS, 2ET, 2FT i 3AZ uczestniczyli w zbiórce artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwych w przechowaniu. Z zebranych artykułów spożywczych Caritas przygotuje paczki ludziom, którzy z różnych
...5 grudnia odwiedziła nas grupa przedszkolaków z Zespołu Szkół w Jasionce. Maluchy wzięły udział w warsztatach dekorowania pierniczków prowadzonych przez panią K. Bombę i uczniów klasy 2CT. Było smacznie, pachnąco i bardzo kolorowo! Ponadto przedszkolaki mogły obserwować przy pracy przedstawicieli zawodów, w których kształci nasza szkoła.
Dziękujemy bardzo za zaproszenie do pracowni i ciepłe
...- 10.12.2018, poniedziałek - Wystawienie ocen klasyfikacyjnych z zajęć edukacyjnych i oceny z zachowania za okres I półrocza – klasy IV. Szkolenie Rady Pedagogicznej – Emisja głosu, godz.14.15.
- 11.12.2018, wtorek, kultywowanie i przekazywanie tradycji świątecznych – wypiek pierniczków – udział przedszkolaków w lekcji otwartej.
- 12.12.2018, środa, przekazanie do wicedyrektorów wydruków wyników
Przypominamy, że – zgodnie z art. 5 ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych – na terenie jednostek organizacyjnych systemu oświaty obowiązuje całkowity zakaz palenia wyrobów tytoniowych, w tym palenia nowatorskich wyrobów tytoniowych i palenia papierosów elektronicznych na terenie szkoły.
Kulinarny Puchar Świata to jedno z najważniejszych wydarzeń w branży gastronomicznej. Konkurs, nad którym patronat ma WACS, czyli Światowe Stowarzyszenie Społeczności Kucharskiej odbywa się co cztery lata. W tym roku w dniach 24 – 28 listopada podczas targów Expogast w Luksemburgu zgromadziła przedstawicieli aż 75 narodowości.
Polskę zaprezentowali także przedstawiciele Kadry Juniorów. Stanęli oni do
...Sukces w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym dla Młodzieży „Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych”.
W Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Boguchwale odbył się finał Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla Młodzieży „Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych”.
Nasi uczniowie: Kacper Janik i Hubert Gubernat przygotowywali zestaw: zupa, drugie danie i deser z
...W XIII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2018 Rzeszów – Jasionka 7-8 grudnia 2018 nasi uczniowie Nikola Gąsior i Albert Lubera zajęli II miejsce.
Serdecznie gratulujemy i dziękujemy za przygotowanie uczniów Pani Beacie Łuka.
W dniu 7 grudnia 2018 roku podczas targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości Ekogala 2018 Stowarzyszenie Polska Ekologia przyznało nagrody Białego Bociana dla Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. Biały bocian jest symbolem stowarzyszenia.
Dziękujemy bardzo Stowarzyszeniu Polska Ekologia za przyznanie w/w nagrody, liczymy na dalszą owocną współpracę. To wielkie wyróżnienie otrzymali
...EKOGALA 2018 - Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości i XIII Europejski Konkurs Kulinarny EKOGALA 2018 Rzeszów – Jasionka 7 – 8 grudnia 2018 pod patronatem Firmy Prymat i merytorycznym Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników organizowany przez Samorząd Województwa Podkarpackiego i Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie w ramach EKOGALI 2018 już za nami.
...
Dziękujemy organizatorom z ramienia Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie:
Panu Marcinowi Purgaczowi – Ambasadorowi Marki Podkarpackie Smaki, nauczycielowi przedmiotów zawodowych z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, za organizację konkursu,
Pani Beacie Łuka – kierownikowi warsztatów szkolnych w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, za zorganizowanie stanowisk i zorganizowanie pracy i
...