- Rada Pedagogiczna odbędzie się 19 kwietnia 2017 roku o godzinie 12.20. Porządek: nauczanie indywidualne, sprawy różne.
- W dniu 19 kwietnia 2017 organizujemy w szkole Dzień Konsumenta. Szczegóły u Pani J. Domaradzkiej i Pani A. Czach
Konkurs kulinarny!
Serdecznie zapraszamy duety uczniów z klas I i II do udziału w konkursie kulinarnym "YOUNG CHEF ZSG". Konkurs odbędzie się 25 kwietnia w sali 209 (Dzień otwarty w ZSG).
Temat konkursu:
Dla klas I - Drób/kasza/warzywa/świeże zioła/
Dla klas II - Łosoś/ziemniak/szpinak/świeże zioła/
Klasy I - sala 209, start godzina 9:00
Klasy II - sala 209, start godzina 11:15
Zgłoszenia na kartach zgłoszeń do 21 kwietnia. Karty można odebrać w sali 209 lub w sekretariacie szkoły.
Wiosennie, zdrowo, kolorowo.
W dniu 7 kwietnia 2017 w naszej szkole odbyła się otwarta lekcja procesów gastronomicznych połączona z warsztatami kulinarnymi dla dzieci ze Społecznej Szkoły Podstawowej nr 1 w Rzeszowie. Nasi zdolni uczniowie z klasy 2BT pokazywali młodszym uczniom jak przygotowywać kolorowe dekoracje świąteczne. Obserwowali potem efekty przekazanych wskazówek przy dekorowaniu babek, królików z ciasta, a także pisanek. Wspólnie uczyli się też sporządzania zdrowych koktajli owocowych, przy których tworzeniu młodzi kucharze komponowali skład i smak. Wprowadzeniem do pracy na stanowisku była prezentacja na temat zwyczajów wielkanocnych i omówienie wartości odżywczej jaj. Lekcję otwartą przygotowały i poprowadziły Pani K. Dziewit i Pani R. Szajna. Dziękujemy! Zapraszamy do galerii.
IX edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent” – 6 kwietnia 2017
Podczas 21 Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2017 uczestnicy konkursu, po raz kolejny stanęli do walki o ten zaszczytny tytuł. W trakcie preselekcji, wyłoniono finałową dwunastkę, wśród której znaleźli się uczniowie z naszej szkoły: Franciszek Drzał i Krzysztof Kowalski. Opiekunem był Pan M. Purgacz. Gratulujemy udziału. Tegoroczną edycję prowadził Robert Sowa i Krzysztof Ibisz. „Chciałbym podkreślić, że polskie szkoły gastronomiczne dobrze przygotowują do zawodu i za to należą się brawa dla całej kadry nauczycielskiej.” - Robert Sowa.