13 czerwca w naszej szkole odbyła się czwarta edycja Warsztatów Kulinarnych dla Najmłodszych pod hasłem „Kuchnia włoska”. W ćwiczeniach w pracowni technologicznej brali udział uczniowie klasy 4b Społecznej Szkoły Podstawowej nr 1 w Rzeszowie, którzy pod czujnym okiem nauczycieli i uczniów ZSG przygotowali smaczne, włoskie Calzone.

Spotkanie zwieńczyła degustacja zdrowych koktajli owocowych oraz tradycyjnego włoskiego deseru Panna Cota. Zajęcia przygotowały Panie Renata Szajna, Beata Łuka i dr Leokadia Drobnica z udziałem uczniów klas kierunków kelner i technik żywienia i usług gastronomicznych. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mogli zapoznać się po raz kolejny z tajnikami zawodu kucharza. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.