Dziękujemy naszym uczniom, którzy dzisiaj starają się jak najlepiej wypełniać swoje obowiązki w duchu wartości przekazanych nam przez naszego Patrona. Dziękujemy i gratulujemy wykonania wszystkich zadań związanych z organizacją Jubileuszu. Szczególnie dziękujemy:
Uczniom z Pocztu Sztandarowego i opiekunowi Panu Januszowi Miłkowskiemu:

  • I Poczet: Panek Dominik, Noga Katarzyna, Reikowska Gabriela,
  • II Poczet Cyrul Krzysztof, Nieczaj Sylwia, Lisowicz Agnieszka,
  • III Poczet Bednarz Michał, Gładysz Klaudia, Grzywacz Karolina,
  • IV Poczet Kuryłowicz Maciej, Korbecka Oliwia, Kotula Karolina.

Uczniom, którzy od opieką, Pani Doroty Grys, Pani Małgorzaty Paśko, Pani Danuty Socha pełnili posługę w czasie Eucharystii: Klaudii Ożga, Maryli Wrzosek, Monice Machowska, Marcelowi Mróż, Monice Zaborowska Arkadiuszowi Dybskiemu.
Uczniom ,którzy pod opieką siostry Aurelii śpiewali w scholii, współtworząc atmosferę modlitwy za czas Jubileuszu,
Dziękuję serdecznie rewelacyjnym twórcom Pani Ireny Bialic, Pana Łukasza Szymańskiego, Pani Doroty Buczko i wykonawcom programu artystycznego, dzięki któremu Goście, Absolwenci, Nauczyciele i Uczniowie zapamiętają nasz Jubileusz na lata. Wasz Występ potwierdził profesjonalizm i wszechstronne zdolności. Gorące brawa należą się:
Konferansjerom części oficjalnej obchodów: Radosławowi Bator i Zuzannie Karkut
Aktorom:  Radosławowi Batorowi, Jakubowi Batyckiemu, Martynie Bielec, Emilii Bober, Nikoli Gąsior, Żanecie Gołąb, Sylwii Jemioło, Gabrieli Janas, Krystianowi Kapuście, Zuzannie Karkut, Dawidowi Kwoka, Kamili Lisik, Albertowi Lubera, Weronice Madej, Piotrowi Maścidło, Amelii Ochał, Joannie Przybyło, Maksymilianowi Rzepka, Krystianowi Sarnie, Magdalenie Zając.
Modelkom:  Kamili Domaradzkiej, Biance Hałoń, Wiktorii Litwin, Kindze Szczęch, Annie Zegar, Lidii Wojnar.
Makijażystce: Adriannie Prus.
Uczniom, którzy pod opieką Pani Krystyny Dziewit i Pani Anny Marciniec wykonali przepiękną prezentację wiejskiego stołu, sporządzili potrawy z kuchni staropolskiej, napoje. Prezentacja wzbudziła uznanie i zachwyt Gości: Karolinie Jamróż, Monice Kosztyła, Miłoszowi Kasicy, Krystianowi Sikora, Maciejowi Świgoń, Bartłomiejowi Szura.
Uczniom, którzy przygotowali pokazy w sali 012 pod opieka Pani Haliny Wyskiel: Klaudii Koc, Annie Błońskiej, Magdalenie Gwizdała, Ewelinie Kozdraś, Albertowi Lubera, Barbarze Chuchli, Wałczyk Annie, Patrykowi Soja, Filipowi Waszykowskiemu, Krzysztofowi Cyrul.
Uczniom, którzy pod opieką nauczycieli: Pani Leokadii Drobnicy i Pana Marcina Purgacza uczyli się i pomagali w prezentacjach kulinarnych wykonywanych przez absolwentów szkoły w sali 209: Krystianowi Frączkowi, Jakubowi Pilchowi, Annie Wielgos, Karolinie Grzesik, Agacie Kopala.
Uczniom, którzy pod opieka Pani Jadwigi Domaradzkiej, Pani Magdaleny Łuka przygotowali świetną prezentacje na temat doradztwa zawodowego, przedsiębiorczości na korytarzu w budynku A: Ślemp Karolina, Kotula Aleksandra, Joniec Kinga, Hanf Ewa, Michał Krupa, Mariusz Lis, Łukasz Kotliński, Dominika Ługowska.
Uczniom, którzy pod opieka nauczyciela Pana Grzegorza Wałeckiego godnie reprezentowali szkołę w Wojewódzkim Domu Kultury, witali zaproszonych Gości: Żaniecie Gołąb, Sylwii Jemioło, Martynie Łania, Ani Marszałek, Agnieszce Noga, Maksymilianowi Rzepka, Dominice Szozda, Gabrieli Stochła, Natalii Pisarek, Julii Szyszka.
Uczniom, którzy przygotowali prezentację kulinarną pod opieka Pani Katarzyny Bomba i Pani Renaty Szajna w Wojewódzkim Domu Kultury: Chudzik Ewelinie, Konradowi Burkowi, Karolowi Głodowi, Natalii Kawa, Patrykowi Majchrowskiemu, Patrykowi Mytychowi, Miłoszowi Pociask, Radosławowi Rykała, Karolinie Socha, Weronice Subczak, Aleksandrze Zygadło, Arkadiuszowi Dybskiemu, Patrykowi Golema, Wiktorii Hajduk, Sebastianowi Hołota, Dawidowi Kwiatkowskiemu, Maciejowi Lisowicz, Danielowi Szczygieł, Dominikowi Tarała, Małgorzacie Bąk, Aleksandrze Dziura, Dominikowi Guzek, Mikołajowi Sokołowskiemu, Konradowi Bylinowskiemu.
Uczniom, którzy przygotowali prezentację kulinarną pod opieka Pani Beaty Łuka, Pani Anastazji Porada i Pani Anny Kielar: Hubertowi Gubernatowi ,Agnieszce Kata, Sebastianowi Jawor, Krzysztofowi Cyrulowi, Wiktorowi Sikorskiemu, Amelii Ochał , Agacie Belcarz, Joannie Puzio, Katarzynie Hyjek, Romanowi Kalininowi, Sławomirowi Draganowi, Paulinie Świgoń, Karolinie Kozak, Gabrieli Gajda, Bartoszowi Skrobacz, Grzegorzowi Nizioł, Izabeli Baran, Aleksandrze Szalony.

Jak napisał Pan Krzysztof Zieliński ze Stowarzyszenia „Procarpatia”: „Bankiet na 100 fajerek.
100-lecie Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie to także oficjalna akademia w WDK-u zakończona oficjalnym bankietem. W tej pierwszej ponad 20 podziękowań, listów, dyplomów, obrazów, certyfikatów, a nawet jedna szklana karafka trafiły na ręce dyrektor szkoły Ireny Baran. W tej drugiej uczniowie i grono pedagogiczne pokazały lwi "kulinarny" pazur czyli jak można przygotować dziesiątki rozmaitych kanapeczek, burgerków, wędlinek, zimnych nóżek, tartinek, sushi i innych gastro-drobiazgów mile łechcących nasze podniebienia. Furorę zrobił tatar z wędzonego łososia, ale batalia toczyła się słodkości - ciasteczka - małe cuda zrobione przez uczniów na zawodowym poziomie. Były nie tylko smaczne, ale i artystycznie wykonane. A na koniec zaserwowano gigant tort!”
Dziękujemy Panie Krzysztofie i zapraszamy do szkoły! Dziękuje nauczycielom i uczniom klas I, II, III: przygotowującym sale lekcyjne na powitanie gości, witających Gości, tym ,którzy wykonywali zdjęcia, czuwali nad księgą jubileuszową i dyżurowali w szkole. Wasz uśmiech, wysoka kultura pomogły godnie uczcić to wspaniałe święto.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.