W dniu 15.04.2019 roku w ramach współpracy szkoły z Zespołem Szkół Ogólnokształcących Nr 4 i Przedszkolem Publicznym nr 34 w Rzeszowie, grupa uczniów po opieką Pani Joanny Janda przygotowała i udekorowała „Stół Wielkanocny”. Uczniowie z klasy 2AT sporządzili różnorodne przekąski. Znalazły się tam jajka faszerowane różnym nadzieniem, kanapki wielkanocne oraz wyroby cukiernicze m.in. babka cytrynowa, babeczki czekoladowe oraz ciasteczka wielkanocne. Natomiast uczniowie: Bator Radosław, Frączek Krystian, Grzesik Karolina i Lisik Kamila z klasy 2AT przygotowali dekorację stołu świątecznego wraz z nakryciem, celem  zaprezentowania przekąsek i ciast wielkanocnych.

Młodzież przybliżyła przedszkolakom tradycję Świąt Wielkanocnych poprzez pogadankę, naukę sporządzania potraw świątecznych oraz przystrojenia i nakrywania stołu świątecznego. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.