W dniu 29 marca 2019 r. wzięliśmy udział w Podkarpackim Regionalnym Kongresie Zawodowym pod patronatem Wojewody Podkarpackiego oraz Podkarpackiego Kuratora Oświaty zorganizowanym we współpracy z Ministerstwem Edukacji Narodowej. Kongres miał na celu popularyzację szkolnictwa branżowego w regionie.
Wydarzeniu towarzyszyła część wystawiennicza (Aleja Zawodowców), w której promowaliśmy zawód technik żywienia i usług gastronomicznych w wyznaczonym stoisku w formule duetu wraz z naszym pracodawcą firmą Konsorcjum 2.
Uczniowie Patrycja Mazur oraz Maciej Widak z klasy 4CT w strojach zawodowych przygotowywali sushi i częstowali uczestników kongresu. Szef kuchni Hotelu Metropolitan Pan Jacek Pałys oraz Pani Justyna Basznianin z Hotelu Rzeszów również przywieźli ze sobą przekąski i słodkości, które już z daleka przyciągały wzrok i cieszyły się uznaniem uczestników . W części dyskusyjnej zabrał głos Mateusz Kochman – uczeń klasy 4ET nt. „Mój wybór – mój rozwój – mój zawód – moja przyszłość”.
- Składamy serdeczne podziękowania Firmie Konsorcjum 2 za podjęcie inicjatywy promowania zawodu na Podkarpackim Regionalnym Kongresie Zawodowym.
- Składamy serdeczne podziękowania Panu Jackowi Pałysowi szefowi kuchni Hotelu Metropolitan za podjęcie inicjatywy promowania zawodu i za poczęstunek uczestników na Podkarpackim Regionalnym Kongresie Zawodowym.
- Składamy serdeczne podziękowania Pani Justynie Basznianin z Hotelu Rzeszów za podjęcie inicjatywy promowania zawodu i za poczęstunek uczestników na Podkarpackim Regionalnym Kongresie Zawodowym.
Dziękujemy uczniom Patrycji Mazur, Mateuszowi Kochmanowi, Maciejowi Widak oraz naszym nauczycielom Pani Beacie Łuka, Pani Kamili Buraś, Pani Dorocie Grys, którzy zorganizowali promocję zawodu na Podkarpackim Regionalnym Kongresie Zawodowym. Zapraszamy do galerii.