W Rudawce Rymanowskiej podczas Pożegnania Lata (25-26.08.2018) w białym pawilonie „Niepodległa Polska Smakuje” dzięki współpracy Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie ze Stowarzyszeniem „Polska Ekologia” uczniowie naszej szkoły brali udział w wielu konkursach kulinarnych dla uczniów ze szkół o profilu gastronomicznym. Młodzi "konkursowicze" przygotowywali różne potrawy.
Jury pod kierownictwem Krzysztofa Zielińskiego miało "trudny orzech do zgryzienia" przy wyborze zwycięzców, ponieważ młodzi adepci sztuki kulinarnej bardzo się postarali przygotowując smaczne potrawy. Uczniowie oraz absolwenci zajęli punktowane miejsca. Uczniowie naszej szkoły wraz z szefami kuchni przygotowali również tradycyjne polskie potrawy z okresu lat 20 i 30 - tych. Gotowali z polskiej żywności dania związane z naszą narodową tradycją kulinarną. serwowali np. kaszankę z cebulką, łazanki z kapustą i mięsem czy jajecznicę z ekologicznych jaj, ale również i schab w sosie cytrynowym czy klasyczny tatar wołowy. Gratulujemy i dziękujemy. Zapraszamy do galerii.