W dniu 17 kwietnia 2018 r. uczestniczyliśmy w zwyczajnym zebraniu podsumowującym działanie klastra w roku 2017. Klaster zrzesza obecnie 63 podmioty. Oprócz producentów produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, znajdują się w nim także restauracje serwujące swoim klientom dania lokalne i tradycyjne. Szkoła od 2013 roku jest aktywnym członkiem Klastra, dzięki temu na zajęciach w szkole gościmy często innych członków – producentów żywności ekologicznej, regionalnej i tradycyjnej. Te wizyty, są formą integracji szkoły ze środowiskiem producentów, okazją do poznania lokalnych wspaniałych produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych produkowanych na terenie województwa podkarpackiego. Są też zachętą do kultywowania dziedzictwa kulinarnego, a także promowania przygotowania potraw w oparciu o lokalne wyroby.
Dziękujemy za zaproszenie uczniów i nauczycieli do wielu działań. Życzymy kolejnego owocnego roku!