EKOGALA 2017 - Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości i XII Europejski Konkurs Kulinarny EKOGALA 2017 Rzeszów – Jasionka 8 – 9 grudnia 2017 pod patronatem Firmy Prymat i merytorycznym Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników organizowany przez Samorząd Województwa Podkarpackiego i Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie w ramach EKOGALI 2017 już za nami.
Składamy podziękowania za organizację konkursu:
Panu Władysławowi Ortylowi Marszałkowi Województwa Podkarpackiego za organizację konkursu i zrozumienie potrzeby szkół w dostosowaniu wiedzy i umiejętności zawodowych uczniów do wymagań rynku pracy,
Pani Magdalenie Sobinie – Dyrektorowi Departamentu Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich za organizację konkursu i wspieranie edukacji zawodowej,
Pani Beacie Adamskiej – Kierownikowi Oddziału Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, informacji i promocji za wieloletnią organizację konkursu.
Członkom Jury profesjonalnemu Konkursu:
Panu Marcinowi Dudkowi – Executive Chef Hotel Best Western Q Kraków ****
Panu Michałowi Kudukowi – Executive Chef Hotel Kossak ****– Kraków
Panu Arkadiuszowi Wejer Executive Chef Restauracji Graden Hotel Hilton Garden Inn**** - Rzeszów
Pani Kazimierze Staszel – Executive Chef Restauracji Hotelu Kopieniec**** - Zakopane
Panu Sebastianowi Maź – Executive Chef - Norwegia
Jury technicznemu:
Panu Patrykowi Mach - Chef w restauracji Simple Hotelu Blue Diamond ****, członek Kadry Narodowej Kucharzy Juniorów, Brązowy medalista Mistrzostw Świata w Erfurcie,
Panu Maciejowi Pasternak – Executive Chef kuchni restauracji Radość.
Panu Michałowi Ziaja – Sous Chef Restauracji Manufaktura Hotelu Metropolitan**** - Rzeszów, członek Kadry Narodowej Kucharzy Juniorów
Jeszcze raz dziękujemy za przybycie i pracę w jury, podnoszenie jakości kształcenia zawodowego przez wymaganie nowych technik wykonania i zdrowej rywalizacji, stałe wspieranie dążenia nauczycieli i uczniów do uzyskania wysokiej wiedzy i umiejętności zawodowej, promowanie kształcenia zawodowego i zawodu kucharza, za tworzenie sieci współpracy między szkołą, uczniami, a zakładami pracy. Za wspaniały wzór do naśladowania!
Nagrody ufundowali:
- Pan Władysław Ortyl Marszałek Województwa Podkarpackiego,
- Państwo Ewa i Ryszard Lechowski z Firmy Prymat,
- Pan Józef Wyskiel Dyrektor Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Oddział w Rzeszowie.
Dziękujemy organizatorom z ramienia Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie:
Panu Marcinowi Purgaczowi – Ambasadorowi Marki Podkarpackie Smaki, nauczycielowi przedmiotów zawodowych z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, za organizację konkursu,
Pani Beacie Łuka – kierownikowi warsztatów szkolnych w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, za zorganizowanie stanowisk i zorganizowanie pracy i nadzór nad pracą nauczycieli i uczniów, przeprowadzenie prób wykonania potraw przed konkursem z drużyną uczniów
Panu Markowi Kuczmie kierownikowi gospodarczemu w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, za pomoc w organizacji konkursu,
Pani Renacie Mac – kierownikowi szkolenia praktycznego w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, za sesję zdjęciową i opiekę nad uczniami,
Pani Marcie Augustyn – Bieda kierownikowi internatu w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie opiekę nad uczniami,
Panu Piotrowi Lampartowi nauczycielowi przedmiotów zawodowych za pomoc w organizacji i opiekę nad uczniami,
Pani Joannie Janda nauczycielowi przedmiotów zawodowych, za pomoc w organizacji i opiekę nad uczniami,
Pani Joannie Kilarskiej nauczycielowi przedmiotów zawodowych za sesję zdjęciową i opiekę nad uczniami
Pani Agacie Kowal nauczycielowi przedmiotów zawodowych za organizację stoiska ZSG Rzeszów i opiekę nad uczniami, wspaniałą dekorację świąteczną i przygotowanie stoiska promocyjnego szkoły,
Pani Leokadii Drobnicy nauczycielowi przedmiotów zawodowych za przygotowanie pięknych dyplomów.
Przede wszystkim, dziękujemy Wam drodzy uczniowie za wspaniałą postawę i pracę na wszystkich stoiskach. Zdobyliście uznanie i szacunek organizatorów. Otrzymałam dla Was wielkie podziękowania i pochwały od Polskiej Ekologii, jury i organizatorów Konkursu, a uczennice Kinga Nizioł, Weronika Kulpa, Karolina Bajda zostały szczególnie wyróżnione za pomoc organizacyjną. Gratulujemy i jeszcze raz dziękujemy.