W dniach 8-9 grudnia podczas Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości "EKOGALA" w Jasionce przeprowadzono promocję mięsa wołowego. W trakcie wydarzenia odbył się Finał Konkursu Kulinarnego BYCZA UCZTA finansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego. Organizatorem było Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych "Polska Ekologia".
Jury konkursu w składzie:
- Arleta Żynel, Podlaska Akademia Kulinarna, Szefowa Kuchni, manager, była właścicielka restauracji „Arsenał” i „Mistrz i Małgorzata”.
- Bogusław Kmieć, Burmistrz Miasta Sędziszowa.
- Carlos Gonzalez-Tejera, znany dziennikarz i pasjonat gotowania. Na całym świecie promuje zdrową żywność i gotowanie nie tylko z sercem, ale także z głową.
- Adam Wałęga, szef kuchni w Restauracji 3 klimaty w Ropczycach.
przyznało I miejsce zespołowi uczniów w składzie: Kacper Janik i Kacper Stawarz z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie!
Jesteśmy z Was Bardzo dumni! Dziękujemy za przygotowanie zgłoszenia do kwalifikacji i pracę z uczniami Pani Beacie Łuka. To wielki sukces. Gratulujemy i zapraszamy do galerii!