Podczas wycieczki zawodowej do Hotelu Metropolitan, uczniowie klasy 3cs kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję poznać warunki pracy na różnych stanowiskach w hotelu i sali restauracyjnej oraz zasady funkcjonowania baru oraz roli i odpowiedzialności barmana. Uczniowie zwiedzili recepcję, pokoje hotelowe, sale konferencyjne. Bazę noclegową zwiedziliśmy dzięki uprzejmości Pana Krzysztofa Grzybka, kierownika Recepcji, który udzielił cennych informacji na temat organizacji codziennej pracy obiektu. Pan Krystian Filip, menadżer Gastronomii, zapoznał uczniów z funkcjonowaniem działu gastronomicznego Browaru Manufaktura. W tajniki pracy zespołowej na kuchni wprowadzał pan Bartłomiej Wrona zastępca szef kuchni. Uczniowie dowiedzieli się, jak przebiega organizacja pracy zespołu kuchni, przygotowanie potraw oraz obsługa gości. Profesjonalny pokaz przygotowania i wypieku neapolitańskiej pizzy przedstawił pan Artur Jedziniak, pizzaiolo.
Wszystkim pracownikom serdecznie dziękujemy za życzliwe przyjęcie, cenne informacje i gościnność. Zapraszamy do galerii.
