Podczas wycieczki zawodowej do Hotelu Metropolitan, uczniowie klasy 3cs kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję poznać warunki pracy na różnych stanowiskach w hotelu i sali restauracyjnej oraz zasady funkcjonowania baru oraz roli i odpowiedzialności barmana. Uczniowie zwiedzili recepcję, pokoje hotelowe, sale konferencyjne. Bazę noclegową zwiedziliśmy dzięki uprzejmości Pana Krzysztofa Grzybka, kierownika Recepcji, który udzielił cennych informacji na temat organizacji codziennej pracy obiektu. Pan Krystian Filip, menadżer Gastronomii, zapoznał uczniów z funkcjonowaniem działu gastronomicznego Browaru Manufaktura. W tajniki pracy zespołowej na kuchni wprowadzał pan Bartłomiej Wrona zastępca szef kuchni. Uczniowie dowiedzieli się, jak przebiega organizacja pracy zespołu kuchni, przygotowanie potraw oraz obsługa gości. Profesjonalny pokaz przygotowania i wypieku neapolitańskiej pizzy przedstawił pan Artur Jedziniak, pizzaiolo.

Wszystkim pracownikom serdecznie dziękujemy za życzliwe przyjęcie, cenne informacje i gościnność. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2025

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.