Dzięki uprzejmości pana Krystiana Filipa Menagera Gastronomii Hotel Metropolitan**** uczniowie klasy 5bs kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję poznać warunki pracy na różnych stanowiskach w hotelu i sali restauracyjnej oraz zasady funkcjonowania baru oraz roli i odpowiedzialności barmana. W tajniki pracy zespołowej na kuchni wprowadzał pan Michał Ziaja - szef kuchni.

Profesjonalny pokaz przygotowania i wypieku neapolitańskiej pizzy przedstawił pan Paweł Hap - kucharz. Bazę noclegową zwiedziliśmy dzięki uprzejmości pani Adrianny Jurczak Specjalisty ds. Sprzedaży, która ponadto udzieliła cennych wskazówek i rad w zakresie profesjonalnego organizowania i świadczenia usług konferencyjnych. Za gościnność serdecznie dziękują nauczyciel Renata Szajna i uczniowie klasy 5bs.

Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.