Z okazji Światowego Dnia Wegetarianizmu uczniowie klasy 1P i 3RS pod kierunkiem nauczycieli Katarzyny Opalińskiej, Joanny Janda, Marzeny Borkowskiej oraz Przemysława Lisa przygotowali specjalna ofertę kulinarną.

Cukiernicy przygotowali pieczony napis z ciasta parzonego, bułeczki w różnych wariacjach oraz puding dyniowy z nasionami chia na mleku kokosowym. Natomiast kucharze -  wegetariańskie leczo z cukinii, omlet warzywny z salsą pomidorową, sałatkę grecką, bruschette.

Była to wspaniała okazja zarówno do kulinarnych eksperymentów jak i do próbowania przepisów na smaczne dania bez mięsa. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.