W dniu 25.04.2024r. W Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie odbył się konkurs kulinarny im. Beaty Łuki Kuchnie innych narodów. W konkursie wzięło udział dziewięciu uczniów z klasy 1-3 Technikum i Szkoły Branżowej: Stanisław Kozak, Oleksandr  Antonienkov, Denis Kryvenchuk z klasy 1PS, Dmytro Hlushko, z klasy 2 PS, Katarzyna Czurczak, Katarzyna Hus z klasy 2 AS, Róża Bryk, Patrycja Długosz z klasy 2BS, Norbert Gniewek z klasy 3AS. Zadaniem młodych  kucharzy było przygotowanie dania głównego oraz deseru z wcześniej  wylosowanych kuchni świata.

Zmagania kulinarne i efekty pracy młodzieży oceniało profesjonalne Jury z najlepszych restauracji w składzie: 
Przewodniczący Jury Kamil Tłuczek z restauracji – Patio i Stary Browar Rzeszowski
Grzegorz Bartoszek – Hotel Czarny Potok Resort SPA& Conference
Krzysztof Kowalski – Kozlovna Rzeszów
Jakub Hołota – Kuk Nuk
Agnieszka Kłak – Firma Nestle Polska S. A. 

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.