Ciepła jesień sprzyja aktywnemu spędzaniu czasu, tym bardziej, że nadarzyła się okazja udziału w lekcji w Muzeum Zamek w Łańcucie. 27 października klasa 2GS o profilu technik usług kelnerskich wzięła udział w zajęciach "Przyjemności świata tego. O historii kuchni", które prowadziła Pani Kustosz Edyta Kucaba - Łyszczek.
Intrygujący temat, niezwykła wiedza prowadzącej oraz pełne pasji opowiadanie spowodowało, że uczniowie przez 1,5 godziny słuchali z ogromnym zainteresowaniem o wspaniałych ucztach organizowanych dawniej na zamku w Łańcucie, o potrawach i sposobach przygotowywania posiłków i o naczyniach kiedyś stosowanych. Całości wrażeń dopełniło piękne, zabytkowe wnętrze zamku i trójwymiarowa prezentacja filmu. Oprócz przyjemnych doznań świata tego, wycieczka dostarczyła też wiedzy, która pozwoli na rozwijanie zainteresowań zawodowych. Zapraszamy do galerii.