Królową Świat Wielkanocnych jest oczywiście babka. Cukiernicy z klasy 2rs Branżowej Szkoły I Stopnia, na zajęciach praktycznych cukierniczych pod opieką nauczycieli Pani J. Janda i Pani A. Rogoża wykonali 20 najróżniejszych bab pod różnymi postaciami, od tych najbardziej tradycyjnych po najbardziej wymyślne, a były to m.in. babka piaskowa, babka marmurkowa, babka szpinakowa, babka na maślance, babka budyniowa, babka kajmakowa oraz babka majonezowa.

Barwne dekoracje i przystrojony stół wielkanocny dodawały kolorytu i wprowadzały w nastrój Świąt Zmartwychwstania Pańskiego. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.