Kontynentalne, wiedeńskie czy amerykańskie, serwowane w pokoju hotelowym czy w restauracji - każde śniadanie to dobra dawka porannej energii na cały dzień. W Dniu Zdrowego Śniadania, który tradycyjnie obchodzimy 8 listopada, uczniowie klasy 4DG Technik usług kelnerskich przygotowali i prezentowali zasady podawania wybranych rodzajów śniadań. Nie zabrakło tradycyjnych śniadaniowych specjałów charakterystycznych dla kuchni europejskiej i amerykańskiej.

Śniadanie serwowane do pokoju gościa to podstawowa oferta hoteli, tę umiejętność uczniowie ćwiczyli w klasopracowni usług hotelarskich. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.