W dniu 25.04.2017 r. naszą szkołę w Dniu Otwartym „U Spytka” odwiedzili uczniowie ostatniej klasy gimnazjum.

Dzięki  pomocy klasy trzeciej technika hotelarstwa pod opieką Pani  A. Wośko, A. Kozdraś, Pani D. Richert  przyszli uczniowie sprawnie poznawali przygotowane atrakcje. W pracowni obsługi konsumenta przygotowano pokazy parzenia herbaty, dziękujemy serdecznie klasie 4 GT, która  pięknie je prowadziła.

Pani A. Czach Janicka i Pani A. Mikielewicz promowały zawód technika obsługi turystycznej. Uczniowie w punkcie informacyjnym i doradztwa zawodowego udzielali profesjonalnie odpowiedzi na pytania kandydatów, a nadzór nad uczniami pełnili nauczyciele Pani J. Domaradzka, Pani K. Buraś, M. Barłowska, Pani M. Bełch i Pani A. Zięba oraz wychowawcy internatu z Panią M. Augustyn – Bieda.  Pani R. Mac promowała zdrowe napoje i zachęcała do nauki języka niemieckiego w pracowni językowej.

W pracowni odzieżowej zainteresowanie budziły ćwiczenia praktyczne z szycia. W teatrze Megakreacji przyszli uczniowie podziwiali naszych aktorów, którzy pracowali pod opieką Pani E. Kowalskiej i Pana Ł. Szymańskiego.

Uczniowie, w salach technologicznej 212 i 212 pod opieka Pani A.Kowal i Pani M.Drewniak , Pana K. Matłosza przygotowali małe, bardzo smaczne przekąski. W salach 209 i 201 odbywały się konkursy kulinarny i cukierniczy.

Bardzo dziękujemy nauczycielom, uczniom, którzy przyczynili się do tego, że ten dzień był tak ciekawy i dobrze zorganizowany.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2024

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.