Menu

Przedmiotowe zasady oceniania

Oceny bieżące oraz oceny klasyfikacyjne śródroczne i roczne z zajęć edukacyjnych ustala się w stopniach wg skali:

  1. celujący cel 6
  2. bardzo dobry bdb 5
  3. dobry db 4
  4. dostateczny dst 3
  5. dopuszczający dop 2
  6. niedostateczny ndst 1

W ocenach bieżących dopuszcza się stosowanie znaków " + ", " - ".

Przyjmuje się następujące wartości liczbowe odpowiadające ocenom cząstkowym:

  1. Ocena 6 Wartość 6
  2. Ocena -6 Wartość 5,75
  3. Ocena +5 Wartość 5,5
  4. Ocena 5 Wartość 5
  5. Ocena -5 Wartość 4,75
  6. Ocena +4 Wartość 4,5
  7. Ocena 4 Wartość 4
  8. Ocena -4 Wartość 3,75
  9. Ocena +3 Wartość 3,5
  10. Ocena 3 Wartość 3
  11. Ocena -3 Wartość 2,75
  12. Ocena +2 Wartość 2,5
  13. Ocena 2 Wartość 2
  14. Ocena -2 Wartość 1,75
  15. Ocena +1 Wartość 1,5
  16. Ocena 1 Wartość 1

Ocenę śródroczną i roczną ustala się z wykorzystaniem średniej ważonej:

  1. sprawdzian waga 3
  2. kartkówka waga 2
  3. odpowiedź ustna waga 2
  4. aktywność waga 1-3
  5. zadanie domowe waga 1-2
  6. ćwiczenia waga 1-2
  7. referat waga 2
  8. konkurs waga 1-3
  9. ocena zewnętrzna (szpital, sanatorium) w przypadku braku wag lub opisu oceny waga 2
  10. postawa ucznia waga 2-3
  11. ocena śródroczna waga 4

Waga oceny bieżącej nie może być wyższa niż 3. Uczniowi, który w wyniku klasyfikacji śródrocznej uzyskał stopień niedostateczny, a uzupełnił braki w miejsce ocena śródroczna wpisuje się cyfrę 2.

Średniej ważonej przyporządkowuje się ocenę klasyfikacyjną w następujący sposób:

  1. Średnia ważona mniejsza lub równa 1,69 - ocena niedostateczny
  2. Średnia ważona od 1,70 do 2,69 - ocena dopuszczający
  3. Średnia ważona od 2,70 do 3,69 – ocena dostateczny
  4. Średnia ważona od 3,70 do 4,69 – ocena dobry
  5. Średnia ważona od 4,70 do 5,30 – ocena bardzo dobry
  6. Średnia ważona od 5,31 do 6 - ocena celujący

Przedmiotowe zasady oceniania:

  1. biologia
  2. chemia
  3. edb
  4. fizyka
  5. geografia
  6. geografia turystyczna
  7. historia i wos
  8. informatyka
  9. język angielski
  10. język niemiecki
  11. język polski
  12. język polski szkoła branżowa
  13. język rosyjski
  14. matematyka
  15. ocena praktyki
  16. praktyka zawodowa
  17. przedmioty zawodowe
  18. religia
  19. wiedza o kulturze
  20. wychowanie fizyczne

Szczęśliwy numerek

16.09.2019 - 20.09.2019

Poniedziałek  ... 01   08
Wtorek   16   17
Środa   22   03
Czwartek   30   04
Piątek   23   33

Technikum: technik hotelarstwa - technik organizacji turystyki - technik przemysłu mody - technik żywienia i usług gastronomicznych - technik usług kelnerskich
Szkoła Branżowa I Stopnia: kelner - kucharz  - cukiernik - krawiec

Menu