Menu

Kuchnia włoska - warsztaty kulinarne dla najmłodszych

13 czerwca w naszej szkole odbyła się czwarta edycja Warsztatów Kulinarnych dla Najmłodszych pod hasłem „Kuchnia włoska”. W ćwiczeniach w pracowni technologicznej brali udział uczniowie klasy 4b Społecznej Szkoły Podstawowej nr 1 w Rzeszowie, którzy pod czujnym okiem nauczycieli i uczniów ZSG przygotowali smaczne, włoskie Calzone.

Spotkanie zwieńczyła degustacja zdrowych koktajli owocowych oraz tradycyjnego włoskiego deseru Panna Cota. Zajęcia przygotowały Panie Renata Szajna, Beata Łuka i dr Leokadia Drobnica z udziałem uczniów klas kierunków kelner i technik żywienia i usług gastronomicznych. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mogli zapoznać się po raz kolejny z tajnikami zawodu kucharza. Zapraszamy do galerii.

W najbliższym czasie

18, 19 marca 2020
Rekolekcje Wielkopostne

Dziennik elektroniczny

Biblioteka szkolna

Szczęśliwy numerek

24.02.2020 - 28.02.2020

Poniedziałek  ... 36   08
Wtorek   28   22
Środa   24   13
Czwartek   03   06
Piątek   21   27

Partnerzy

 




  

    




 

  

Kontakt

Zespół Szkół Gospodarczych 
im. Mikołaja Spytka Ligęzy

ul. Mikołaja Spytka Ligęzy 12
35-055 Rzeszów
tel. 17 748 35 00 
sekretariat@zsgrzeszow.pl

Technikum: technik hotelarstwa - technik organizacji turystyki - technik przemysłu mody - technik żywienia i usług gastronomicznych - technik usług kelnerskich
Szkoła Branżowa I Stopnia: kelner - kucharz  - cukiernik - krawiec

Menu