Menu

Polska Food Festival

Polska Food Festival pod hasłem „ Wieprzowina tylko z Polski, dania główne i przekąski” – Bruksela .
W dniach 14 – 17.12.2018 młodzież z klas 3AT, 3CT, 3DT, 3AZ, 4CT oraz 4GT wraz opiekunami Pani B. Łuka i Pani D. Grys brała udział w obsłudze Festiwalu Żywności Ekologicznej w Brukseli. Promowali polską żywność ekologiczną o wysokiej jakości oraz nasze narodowe tradycje kulinarne uczestnicy Festiwalu mogli degustować prezentowane produkty, a młodzież pracując na stoiskach wystawców zachęcała do ich kupna.

Praktyczne umiejętności zawodowe naszej młodzieży, komunikacja w języku obcym, ich trud i zaangażowanie zostały dostrzeżone przez Ambasadę Polską w Brukseli, Prezesa Stowarzyszenia „Polska Ekologia" Pana Pawła Krajmasa, a także przez zwykłych mieszkańców Brukseli. Pani B. Łuka udzieliła wywiadu dla Telewizji Polskiej. Gościem Festiwalu był Premier Polski Pan Mateusz Morawiecki. W tym przedświątecznym czasie, wydarzenie to, umilał wszystkim uczestnikom swoją grą zespół rodziny Pośpieszalskich. Młodzież znakomicie wykorzystała swoją wiedzę zawodową, jak również językową w praktyce. Jesteśmy dumni z naszych uczniów! Zapraszamy do galerii.

Elektroniczny punkt naboru

Jubileusz Szkoły

Dziennik elektroniczny

Biblioteka szkolna

Partnerzy

 





  

    





 

 

 

Szczęśliwy numerek

10.06.2019 - 14.06.2019

Poniedziałek  ... 36   07
Wtorek   18   20
Środa   02   17
Czwartek   22   31
Piątek   25   19

Kontakt

Zespół Szkół Gospodarczych 
im. Mikołaja Spytka Ligęzy

ul. Mikołaja Spytka Ligęzy 12
35-055 Rzeszów
tel. 17 748 35 00 
sekretariat@zsgrzeszow.pl

Technikum: technik hotelarstwa - technik organizacji turystyki - technik przemysłu mody - technik żywienia i usług gastronomicznych - technik usług kelnerskich
Szkoła Branżowa I Stopnia: kelner - kucharz  - cukiernik - krawiec

Menu